Popuštanje mjera

Kafići od danas otvaraju terase, dopuštaju se treninzi u zatvorenom

Objavljeno: 01.03.2021. Ante Ferara

Stožer civilne zaštite od danas je odobrio popuštanje mjera. One su na snazi do 15. ožujka. Mjere dopuštaju otvorenje terasa ugostiteljskih objekata s radnim vremenom od 6 do 22 sata. Među stolovima razmak mora biti minimalno tri metra i 1,5 metara između stolaca.

Ako terase imaju pleksiglas, sve se treba otvoriti da bi zrak strujao. Na ulazu mora stajati dezinfekcijsko sredstvo, a maske se moraju nositi tijekom odlaska na WC. Glazba je dozvoljena, ali uz uvjet da nije preglasna. Dopuštaju se i treninzi u zatvorenim prostorima uz ograničeni broj ljudi. Jedna osoba mora imati 20 m kvadratnih prostora.

Fizički kontakt između sportaša je zabranjen. Mogu se trenirati beskontaktni sportovi. Tenis se može igrati, jer tu nema kontakta. Dvorane se redovito moraju čistiti i provjetravati. Prilikom dolaska sportaši moraju nositi zaštitne maske. Ne preporučuje se korištenje svlačionica i tuševa. Nastavlja se privremena zabrana te ograničavanje prelaska preko graničnih prijelaza. Pravila koja su vrijedila dosad i dalje vrijede za prodavaonice, trgovačke centre i javni prijevoz.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba