STRAH OD EPIDEMIJE

Još troje ih ima koronavirus, broj oboljelih u Hrvatskoj narastao na 19

Objavljeno: 11.03.2020. Ante Ferara

Iz Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” u Zagrebu, potvrđene su još tri oboljele osobe novim koronavirusom, hospitalizirane u Zagrebu. Radi se o osobama koje su došle iz Austrije i Njemačke. Dosad je u Republici Hrvatskoj potvrđeno ukupno 19 oboljelih osoba, navodi se u priopćenju Ravnateljstva civilne zaštite.

Od petka nema nastave u istarskim školama

– Donijeli smo nekoliko odluka i plan aktivnosti u budućnosti. Prva koja se odnosi na Istarsku županiju, danas sam bio u kontaktu s istarskim županom, dobili smo od njega i od njegovih službi s obzirom na ozračje u Istri, dnevne migreacije kao i želju da se poduzmu određne mjere kako bi se primirila situacija u Istarskoj županija, da se sagleda mogućnost davanja suglasnosti na obustavu rada škola i visokih učilišta te dječjih vrtića. Predlažemo da se od petka obustavi nastava u Istarskoj županiji – kazao je premijer Andrej Plenković nakon sastanka Vlade.

I kino Cineplexx uvodi novi raspored sjedenja i projekcija

– Ovim vas putem obavještavamo o mjerama koje smo poduzeli u cilju preventivnih mjera zaštite od Corona virusa (COVID-19). Od danas, 11. ožujka, uvodimo novi raspored sjedenja kako bismo povećali udaljenost između posjetitelja. Maksimalni broj posjetitelja po jednoj projekciji će biti ograničen na 100 ljudi. Kino program će biti pripremljen s većim vremenskim intervalima između predstava kako bi se spriječila veća koncentracija ljudi u predvorju kina. Naši zaposlenici rade samo kada su potpuno zdravi, briga o higijeni nam je na prvom mjestu. Visoki higijenski standardi i briga za posjetitelje su jedan od glavnih prioriteta naše tvrtke. U našim toaletima nalaze se dovoljne količine sapuna i upute za pranje ruku. Pratimo preporuke i informacije od nadležnih tijela te ćemo reagirati sukladno njima. Ukoliko dođe do promjena na vrijeme ćemo vas obavijestiti – navode u Cineplexxu.

WHO proglasio pandemiju

WHO (Svjetska zdravstvena organizacija) je proglasila globalnu pandemiju koronavirusa.

– WHO je procjenjivao ovu epidemiju iz minute u minutu i duboko smo zabrinuti alarmantnom brzinom kojom se virus širi i teškim stanjem zaraženih. Stoga smo odlučili objaviti da se širenje Covida 19 može okarakterizirati kao pandemija – kazao je šef WHO-a Tedros Adhanom Ghebreyesus na konferenciji za medije.

Pandemija nije povezana s težinom bolesti ili stopom smrtnosti, već s geografskim širenjem. Prema Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji, pandemija se proglašava kada se nova bolest, za koju populacija nije razvila imunitet, počinje ubrzano širiti svijetom.

Broj zaraženih korona virusom u svijetu možete pratiti na linku https://www.worldometers.info/coronavirus/.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba