Jer dvaput je dvaput

Mladić (19) dva puta u dva tjedna usred noći došao maskiran u istu benzinsku postaju i uz prijetnju pištoljem ukrao novac i cigarete

Objavljeno: 23.03.2021. Metropolitan

Policijski službenici PU zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje dvaju kaznenih djela razbojništva.
 
Naime, sumnja se da je osumnjičeni s prethodno stvorenom namjerom ostvarivanja protupravne imovinske koristi 6. ožujka oko 3.30 sati maskiran kapom s prorezima za oči u cilju prikrivanja svog identiteta, ušao u prostor benzinske postaje na području Novog Zagreba, u Ulici Savezne Republike Njemačke, da bi potom uz prijetnju pištoljem od zaposlenice zatražio da mu preda novac i duhanske proizvode, što je ona i učinila iz straha i bojazni za vlastiti život, nakon čega se je 19-godišnjak udaljio.
 
Osumnjičeni nije odustajao od svoje namjere ostvarivanja protupravne imovinske koristi te je tako 20. ožujka u gotovo identično vrijeme ponovno maskiran došao u istu benzinsku postaju, gdje je ovog puta prišao 50-godišnjem zaposleniku i od njega uz prijetnju pištoljem zatražio novac i duhanske proizvode, što je kod zaposlenika izazvalo strah za život te je postupio po naredbi osumnjičenog, koji se je potom trčeći udaljio.
 
Nakon nekoliko trenutaka, policijski službenici iz Novog Zagreba, postupajući po dojavi o razbojništvu, s ciljem pronalaska i uhićenja počinitelja u blizini mjesta događaja su uočili osumnjičenoga kako se trčeći udaljava.  Po uočavanju istoga, policijski službenici su se dali u potjeru, da bi ga u konačnici sustigli i nad njime uporabili sredstva prisile.
Ukupna materijalna šteta iznosi oko 7500 kuna.
 
Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku, dok je kaznena prijava dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba