POLUDJELO VRIJEME

Iz kratkih rukava ponovno u zimske jakne: Na Sljemenu i u Zagrebu pada snijeg

Objavljeno: 14.04.2020. Ante Ferara

Nakon proljetnog Uskrsnog vremena i temperatura viših od 20 stupnjeva, u  Hrvatsku se danas vratila zima. Tako na Sljemenu u utorak ujutro pada umjeren snijeg.  U Zagrebu je ujutro padala kiša, ali je kasnije počeo padati slab snijeg. Snijeg prema podacima DHMZ-a pada i u Krapini te na Zavižanu.

HAK kaže kako slab snijeg ili susnježica povremeno padaju u Gorskom kotaru, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Kolnici u mjestimice mokri i skliski u većem dijelu zemlje. Vozačima savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvijetima na cestama. 

Jak vjetar povremeno i mjestimice puše na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Bosiljevo II i Kikovica. Vozi se uz ograničenje brzine, no autocesta je otvorena za sve skupine vozila.

Prema vremenskoj prognozi u utorak će u Zagrebu u prvom dijelu dana biti oblačno s kišom, a uz osjetan pad temperature u okolnom gorju može pasti i malo snijega. Poslijepodne prestanak oborine i razvedravanje. Zapuhat će umjeren i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Temperatura zraka većinom od 7 do 12 °C, a navečer osjetno hladnije.

U ostatku zemlje biti će pretežno oblačno s kišom, , u većini predjela osjetno hladnije i razmjerno vjetrovito. Uz zahladnjenje kiša će u gorju prelaziti u susnježicu i snijeg, a ponegdje ga može biti i u središnjim predjelima. Ponajprije na Jadranu mogući su pljuskovi praćeni grmljavinom koji u Dalmaciji lokalno mogu biti izraženiji. Popodne prestanak oborine i sa zapada postupno razvedravanje, a do večeri kiše će još biti u Dalmaciji. U unutrašnjosti će zapuhati umjeren i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, na Jadranu bura s olujnim udarima, a na jugu Dalmacije veći dio dana umjereno jugo. Najviša dnevna temperatura od 7 do 13, u gorju mjestimice niža, a na Jadranu od 12 do 18 °C.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba