STOŽER U 16 SATI

Najviše oboljelih u jednom danu od koranovirusa, novo žarište u Biogradu i Zadru

Objavljeno: 27.03.2020. Ante Ferara

Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je na presici Nacionalnog stožera civilne zaštite u petak u 16 sati da je u Hrvatskoj zabilježeno 35 novih slučajeva zaraze, tako da se ukupan broj oboljelih od koronavirusa u Hrvatskoj narastao na 586. U 24 sata to je povećanje od 90 bolesnika.

– Razlog tome je nova biolokacija na području Biograda i Zadra koja je počela najvjerojatnije u Biogradskoj bolnici te se prenijela na Zadar. U Zadarskoj bolnici je situacija stavljena pod nadzor i omogućeno je nesmetano pruženje zdravstvene zaštite, dok zbog situacije u bolnici u Biogradu i činjenice da je značajan dio radnika u saaoizolaciji, odlučeno je da se bolnica dezinficira i prenamijeni u bolnicu za sve bolesnike s tog područja koji će biti COVID-19 pozitivni – kazao je ministar Beroš.

Šef HZJZ-a Krunoslav Capak kazao je kako imamo porast broja oboljelih među zdravstvenim djelatnicima.

– U Biogradu su dva liječnika bila pozitivna. U međuvremenu imamo 9 novooboljelih na području Biograda i Zadra od kojeg su tri pacijentice u bolnici u Biogradu. Imamo jednu medicinsku sestru i člana njezine obitelji i jednog zdravstvenog djelatnika zadarske bolnice koji je bio u kontaktu s jednim od oboljelih iz biogradske bolnice, a ostali slučajevi nemaju veze s biogradskom i zadarskom bolnicom. U kontaktu smo s epidemiolozima koji pažljivo razmatraju situaciju. Stavili su 150 zdravstvenih djelatnika u samoizolaciju i 80 nezdravstvenog osoblja. Pažljivo prate kontakte od ljudi koji nisu u vezi s bolnicama. Iz Zadra imamo 34 liječnika, to su liječnici i specijalisti u zdravstvenim ustanovama, te 9 medicinskih sestara i tehničara i tri stomatologa – kazao je Capak.

U Hrvatskoj su do sada od posljedica virusa COVID-19 preminule tri osobe, a 37 ih je oporavljeno.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba