VRIJEDNOST POLA MILIJUNA KUNA

Dinamo kupio dva potpuno opremljena sanitetska vozila i predao ih zdravstvu

Objavljeno: 27.03.2020. Ante Ferara

Odlukom Uprave Dinamo je donirao 250.000 kuna za obnovu zagrebačke Klinike za dječje bolesti u Klaićevoj ulici koja je oštećena u potresu, kao i 250.000 kuna za KBC Zagreb, klinici za ženske bolesti i porode u Petrovoj ulici koja je također stradala u potresu.

Osim toga, Dinamo je izdvojio pola milijuna kuna za kupovinu dva potpuno opremljena sanitetska vozila koja su u petak predana zdravstvu.

– Odlučili smo, unatoč teškim i kriznim vremenima koja su trenutno, ali i koja su pred nama, participirati u borbi protiv pandemije koronavirusa. Kupili smo dva sanitetska vozila s ugrađenim respiratorima i nadamo se kako će ih osobe iz sustava koje na kolosalan način upravlju krizom iskoristiti na adekvatan način u borbi protiv pandemije. U prvom planu su ljudi koji svakodnevno rade da ova kriza što prije prestane. Imaju našu punu podršku da kriza završi sa što manje žrtava – rekao je Krešimir Antolić, član Uprave GNK Dinamo koji je predao donaciju zajedno s članicom Uprave Amrom Peternel.

Donaciju su primili dr. Maja Grba-Bujević, članica stožera Civilne zaštite, te Robert Markt, izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog križa. Prilikom predaje vozila klub je Grbi-Bujević predao na poklon Dinamov dres s brojem 9, kao “napadačici” na epidemiju te dres s brojem 10 za ministra zdravstva Vilija Beroša jer u nogometnom smislu broj 10 nose najbolji vezni igrači.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba