HRVATSKI SABOR GLASAO: PROTIV ISKAZIVANJA NEPOVJERENJA BILO 76 ZASTUPNIKA, A ZA NJIH 51

I DALJE IMA POVJERENJE: Tomislav Ćorić ostaje ministar gospodarstva i održivog razvoja

Objavljeno: 27.11.2020. Ante Ferara

Saborski zastupnici danas su glasovali o oporbenom prijedlogu za pokretanje pitanja povjerenja ministru gospodarstva i održivog razvoja Tomislavu Ćoriću, izmjenama Ovršnog zakona i o upućivanju pripadnika Oružanih snaga RH u međunarodne mirovne misije.

Brojna pogodovanja

Glasovalo je 127 zastupnika, od kojih je 51 zastupnik glasovao za, a 76 protiv. Nije donesena odluka o iskazivanju nepovjerenja Tomislavu Ćoriću, piše Jutarnji.

Na teret Ćoriću stavlja se pogodovanje investitoru u projektu vjetroparka Krš-Pađene, kojim je, kako tvrdi oporba, hrvatskim građanima naneseno oko dvije milijarde kuna štete, zatim protuzakonita zapošljavanja, kao što je imenovanje ravnateljice Nacionalnog parka (NP) Krke Nelle Slavice, potom moguće povrede načela nepristranosti prilikom sudjelovanja u reizboru Dragana Kovačevića na čelo Janafa te pogodovanje MOL-u na štetu Ine.

Premijer Plenković u srijedu je u Saboru odbio sve oporbene zahtjeve za izglasavanje nepovjerenja ministru gospodarstva Tomislavu Ćoriću, oporbene argumente nazvao je smiješnima te je poručio da Ćorić ima njegovu potporu.

Predsjednica bolesna

A iz Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa priopćeno da je otkazana današnja sjednica zbog bolesti predsjednice Povjerenstva. Povjerenstvo je trebalo donijeti odluku u predmetu ministra Ćorića, te odlučivati hoće li pokrenuti postupke za saborsku zastupnicu Anku Mrak-Taritaš te guvernera HNB-a Borisa Vujčića, zamjenicu guvernera HNB-aSandru Švaljeki viceguvernere.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba