Trebaju li djeca uopće imati mobitel?

U pulskim osnovnim školama zabranjeni mobiteli, negdje čak i pod odmorom

Objavljeno: 25.01.2023. Metropolitan

Od početka nastave ove godine, nakon zimskih praznika, u pulskim je osnovnim školama uvedeno novo pravilo – djeca ne smiju koristiti mobitele, a kako su rekli iz školau kojima se odluka provodi, korištenje mobitela u školi djeci odvlači pažnju te slabo komuniciraju jedni s drugima, piše Večernji list

U nekim školama djeca ih čak ne smiju koristiti ni za vrijeme odmora. 

U OŠ Monte Zaro ovo se pravilo provodi od 18. siječnja, a pravila nalažu da, ako učitelj zatekne učenika kako se služi mobitelom, on će im biti oduzet, a po njega će morati doći roditelj nakon nastave.

– Učiteljsko vijeće je uočilo da djeca manje komuniciraju, a osim toga, neki su svojim ponašanjem smetali i na nastavi. Kroz dvije godine bilo je još nekih situacija koje su nas navele da ovako odlučimo. Nakon prijedloga Učiteljskog vijeća, sve se našlo na Vijeću roditelja, a oni su dali pozitivno mišljenje, kao i Školski odbor. Na koncu smo na Učeničkom vijeću objasnili razloge ovakve odluke, a ona neće prouzročiti nikakve probleme – pojasnila je ovu odluku za Glas Istre ravnateljica OŠ Monte Zaro Branka Sironić Buić. 

Na popisu škola u kojima vrijede slična, ali malo manje stroga pravila, su i OŠ Šijana, OŠ Vidikovac i OŠ Stoja.  

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba