TIJESNA BORBA DO SAMOG KRAJA

Titula najljepšeg adventa ipak je otišla u Osijek, Varaždin na drugom mjestu

Objavljeno: 13.01.2022. Metropolitan

Portal Gradonacelnik.hr objavio je konačne rezultate izbora za najljepši advent u Hrvatskoj, a tu je prestižnu titulu ove godine, unatoč velikom broju lajkova brojnih žitelja prvenstveno sjevernih županija, koji su ‘navijali’ za Advent u Varaždinu, ipak odnio osječki advent.

Prema izboru Facebook publike, Varaždinski je advent dospio na visoko drugo mjesto, a slijede ga Vinkovci, zatim Slavonski Brod, Šibenik, Opatija, Karlovac, Đakovo, Velika Gorica i Samobor. U kategoriji općina, titula najljepšeg adventa pripala je općini Jasenice.

Na ovom je izboru sudjelovalo 36 gradova i osam općina, glasovanje je trajalo devet dana, a ukupno je prikupljeno gotovo 110.000 glasova, odnosno lajkova.

Najveća se borba odvijala upravo između osječkog i varaždinskog adventa, ali je na kraju ipak pobijedio osječki, s 27.225 lajkova, dok je varaždinski advent prikupio 25.798 lajkova. Iako je za ostale bilo iznimno teško dostići Osijek i Varaždin, borba se vodila i za treće mjesto između Vinkovaca i Slavonskog broda, no ‘broncu’ je ipak, sa 6270 lajkova, odnio vinkovački advent pred slavonskobrodskim, koji je osvojio 6257 oznaka ‘sviđa mi se’. Tijesno je bilo i kod izbora u kategoriji općina, gdje su se za prvo mjesto borili vriski i jasenički advent, ali je pobjeda zbog 40-ak lajkova više pripala općini Jasenice. Treće mjesto osvojio je advent općine Nijemci, četvrto čepinski advent, a peto advent u općini Medulin.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba