Zapeli u koloni dugoj devet kilometara s kćeri (11) na respiratoru, u pomoć im priskočio policajac na motoru

“Strašno bih željela tom čovjeku stisnuti ruku. Spasio nas je u toj očajničkoj situaciji u kojoj sam od panike mogla razmišljati samo o najgorem”

Objavljeno: 30.08.2022. Metropolitan

U nedjelju se u Šibeniku održavala utakmica između Šibenika i Dinama, a oko 15 sati su kod odmorišta ‘Jadova’ u Lici, navijači Hajduka, koji su se kretali na relaciji Zagreb-Osijek, izašli iz svojih vozila, blokirali promet, a sve kako bi se sukobili s navijačima Dinama koji su putovali u Šibenik, javlja 24sata.

Među brojnim zaustavljenim vozilima u koloni našla se i obitelj Petrić čija kći Jana (11) boluje od spinalne mišićne atrofije i na respiratoru je koji radi na baterije. 

Kako je obitelj zapela u koloni dugačkoj devet kilometara, u automobilu je zavladala panika. 

– Kao i uvijek, bili smo savršeno pripremljeni za put. Baterija na respiratoru i aspiratoru bila je skroz napunjena kada smo krenuli, no, vozili smo se već dva sata kada smo zapeli u koloni. Budući da baterija može izdržati ukupno šest sati, shvatila sam da je imamo za još svega četiri sata. U trenu sam se izbezumila sjetivši se da je posljednji izgred navijača kod Desinca blokirao promet na šest sati – rekla je majka za 24sata te dodala da je imala i uređaj za ručno upuhivanje zraka kojeg koristi u krajnjoj nuždi, ali nikako nije željela da dođe do toga da ga mora i koristiti u koloni.

Dodala je i da se djevojčica posebno uzrujala kada je čula da je policajac njezinim roditeljima rekao da ih ne može izbaviti iz situacije u kojoj su se našli. 

– Razumijem da se morao baviti navijačima, ali sam očekivala da će me smiriti i reći mi da će pozvati bar nekoga od svojih kolega da nam pomognu. Ali nije. Samo je otišao – rekla je majka. 

Iz automobila je potom izašao otac djevojčice, ugledao policajca na motoru i zamolio ga za pomoć, na što se policajac odmah odazvao. 

– Upalio je rotirke i rekao nam da mi upalimo sva četiri žmigavca te da ga slijedimo. Izvukao nas je iz kolone i krenuli smo skroz na početak iste. Onda je opet uslijedio šok. Ljudi iz drugih automobila očito nisu vidjeli da imamo na autu oznaku za invalide. Počeli su se žestoko ljutiti, otvarati vrata kako bismo se što teže probijali i dobacivali su nam. Nekako smo uspjeli kroz sve to proći i doći na početak kolone. Tada nam je policajac dao znak da nastavimo svojim putem bez njega – dodala je majka i rekla da joj je jedino žao što policajca nisu upitali za ime:

– Strašno bih željela tom čovjeku stisnuti ruku. Spasio nas je u toj očajničkoj situaciji u kojoj sam od panike mogla razmišljati samo o najgorem. Hvala mu od srca – dodala je. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba