RODITELJI KIARE GORŠIĆ (7), KOJA JE NA LIJEČENJU U SAD-U, KAŽU DA SU DOBILI NAJBOLJI MOGUĆI POKLON ZA VALENTINOVO

“Smanjio se tumor u svim smjerovima, doktori su oduševljeni, a mi smo presretni”

Objavljeno: 15.02.2022. Metropolitan

Nakon dva mjeseca liječenja Kiare Goršić (7), iz SAD-a su stigle zaista lijepe vijesti, piše Jutarnji list.

– Dočekali smo svi skupa konačno nešto dobro, iza nas su ponovno neprospavane noći, puno nervoze i sve ono što MRI donosi, ali ovog puta, nakon dugih sedam mjeseci, magnet nam je konačno donio vijest o smanjenju tumora u svim smjerovima, doktori su oduševljeni, a mi smo presretni, dobili smo najbolji mogući poklon za Valentinovo, i predivnu vijest baš na međunarodni dan djece oboljele od malignih bolesti – javio je Kiarin otac Valentino Goršić i zahvalio svim dobrim ljudima koji su se uključili u akciju za pomoć djevojčici, koja je tim sredstvima otišla na eksperimentalno liječenje u Sjedinjene Američke Države.

Tata Valentino ističe i kako su im ove dobre vijesti koje su primili nakon dugo vremena dale novu snagu za nastavak borbe.

Naime, drugi dan nove godine Kiara je dobila osip po cijelom tijelu koji je potrajao 12 dana uz temperaturu i do 40 stupnjeva. Bila je hospitalizirana šest dana i nisu znali što joj je. Nakon puno pretraga zaključak je da je imala virus kao i njezina sestra, samo je, s obzirom na to da je Kiari narušen imunološki sustav, imala puno jaču reakciju nego što je imaju inače zdrava djeca.

Kiara je, kaže Goršić, posljednjih dana dobro, normalno funkcionira, spava, jede, igra se kao da je potpuno zdrava. Jedino joj je koža oslabljena od ljekova i oko je dosta loše.

– Najbitnije je da je u regresiji i to je jedino važno – napominje Kiarin otac.

Cijela obitelj idući se tjedan vraćaju u Šibenik jer je Kiara slobodna od terapija do Uskrsa.

U travnju je pak čekaju ozbiljne pretrage, lumbalna punkcija i ostalo što liječnici rade za potrebe same studije, i tada će obitelj sigurno ostati u San Franciscu još tri mjeseca.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba