POTREBAN MU JE ZA ODLAZAK NA TERAPIJE

Samohrani otac dvojice dječaka s Downovim sindromom kao roditelj – njegovatelj nije mogao podići kredit da kupi auto – javio se muškarac koji mu ga želi kupiti

Objavljeno: 18.10.2022. Metropolitan

Samohrani otac dvojice maloljetnih sinova s Downovim sindromom iz Splita, Nenad Šarić (45) putem svog Facebook profila, prije šest dana molio je sugrađane za pomoć kako bi mogao kupiti auto koji mu je potreban kako bi stizao na terapije, tretmane, u školu i vrtić voziti dječake, a zbog statusa roditelja-njegovatelja našao se u bezizlaznoj situaciji, piše 24 sata.

Njihov automobil od 24 godine je potpuno neupotrebljiv, a Nenad je htio kreditom kupiti drugi polovni, no naišao je na problem.

– U banci ne mogu dobiti kredit za kupnju auta jer su sredstva koja primam zaštićena i u slučaju da ne mogu redovito plaćati rate (što se naravno ne bi dogodilo jer sam odgovoran), banka vam po zakonu ne može napraviti ovrhu. Auto na kredit isto se ne može dobiti jer i auto saloni posluju preko banaka, a za kupnju auta na leasing trebate dati oko 10.000 kuna odmah za što bih opet trebao dignuti kredit… Bio sam prisiljen zamoliti ljude za pomoć jer mlađeg sina nisam uspio već dva tjedna odvesti na terapije jer ne stignem preuzeti starijeg iz škole i mlađeg gotovo u isto vrijeme voziti na terapiju. To je samo dio problema s kojim se susrećem – ispričao je Nenad.

Nakon objave na Dalmatinskom portalu koji je prvi pisao o Nenadu, u roku od sat vremena javio se muškarac koji mu želi kupiti polovni automobil.

– Bio sam zatečen i dirnut i zaista sam od srca zahvalan. Novinarka me spojila s gospodinom koji želi ostati anoniman. Razgovarali smo te mi je rekao neka odaberem automobil kako sam planirao i on će ga platiti. Gledam da bude u cijeni do 5000 eura, da nema puno kilometara i da je karavan. Vidio sam dva koja stara 11, 12 godina i odgovaraju tome što mi treba, da potraje barem četiri, pet godina. Na moj stari auto puno sam imao troškova za popravke. I želim naglasiti da meni kao meni ništa ne treba, ovo je doista nužda za moje dečke i nisam bio tražio da mi netko pokloni ili kupi auto već sam bio spreman plaćati ga u ratama samo nisam imao zakonskih mogućnosti. Gospodinu koji mi je odlučio pomoći od srca se zahvaljujem. Puno nam to znači – rekao je za 24 sata, dodajući da su mu sinovi sve na svijetu te da mu za njih nije ništa teško napraviti.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba