"SVRSTAO HRVATSKU MEDICINU UZ BOK SVJETSKIH STANDARDA DOBRE KLINIČKE PRAKSE"

Radiolog Luka Novosel iz KBC-a Sestre milosrdnice dobitnik je godišnje nagrade Hrvatske liječničke komore

Objavljeno: 11.12.2022. Metropolitan

Radiolog Luka Novosel iz Kliničkog bolničkog centra Sestre milosrdnice  dobitnik je godišnje nagrade Hrvatske liječničke komore (HLK) za najzapaženije stručno ostvarenje, piše Telegram.hr. Naime, Novosel je započeo rutinsku primjenu četiriju interventnih radioloških zahvata od kojih je većina prvi put napravljena u Hrvatskoj.

-Primjenom metode kreiranja arterijsko-venske fistule za hemodijalizu endovaskularnim putem, mehaničkom trombektomijom kod plućne embolije u visokorizičnih pacijenata te uvođenjem metoda krioablacije tumora i elektroporacije jetrenih metastaza značajno je pridonio kvaliteti liječenja bolesnika, unaprijedio hrvatsku medicinu i svrstao je uz bok svjetskih standarda dobre kliničke prakse -navodi HLK u priopćenju o subotnjoj dodjeli godišnjih nagrada istaknutim pojedincima, piše Telegram.

HLK godišnje nagrade dodjeljuje profesionalcima koji su svojim stručnim, znanstvenim te javnim i društvenim djelovanjem doprinijeli unapređenju hrvatskog liječništva i liječničke profesije. Dobitnici nagrade za znanstveni doprinos unaprjeđenju liječničke struke, u kategoriji znanstvenika starijih od 40 godina su doktorica Josipa Radić, te u kategoriji znanstvenika mlađih od 40 godina, liječnik Andrija Matetić.

Nagradu za iznimno djelovanje u zaštiti prava liječnika te promicanju interesa hrvatskog liječništva dobio je liječnik Marin Smilović, a novinarka Nove TV Martina Bolšec Oblak dobitnica je nagrade za promicanje ugleda hrvatskih liječnika i liječničke struke u javnosti.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba