Proglašena elementarna nepogoda za Novi Marof i Breznički Hum

Objavljeno: 20.06.2024. Metropolitan

Župan Varaždinske županije Anđelko Stričak donio je odluku o proglašenju prirodne nepogode od tuče za Novi Marof te za općinu Breznički Hum.

Podsjetimo, Novi Marof i Breznički Hum prije četiri dana pogodila je tuča s velikim razmjerima štete i to prvenstveno na voćarskim, vinogradarskim, povrtlarskim i ratarskim kulturama. Prve procjene šteta na poljoprivrednim kulturama kreću se od 60 do 100 posto. Isto tako, na nekim dijelovima naselja u Brezničkom Humu velike su štete i na komunalnoj infrastrukturi, cestama i lokalnim putevima.

Županijsko povjerenstvo za procjenu šteta zaprimilo je zahtjeve za proglašenjem prirodne nepogode. Uvidom u spomenute zahtjeve utvrđeno je da su isti podnijeti sukladno citiranoj odredbi članka 3. st.4. ZUUPPN te da su ostvareni Zakonom propisani uvjeti za proglašenjem prirodne nepogode na navedenom području. Prilikom konačne procjene štete, Županijsko povjerenstvo prihvaća isključivo procjene koje je obavilo općinsko povjerenstvo.

Županijsko povjerenstvo prijavljene konačne procjene štete dostavlja Državnom povjerenstvu i nadležnim ministarstvima u roku od 60 dana od dana donošenja Odluke o proglašenju prirodne nepogode putem Registra šteta. Prilikom konačne procjene štete, Županijsko povjerenstvo prihvaća isključivo procjene koje je obavilo Općinsko ili Gradsko povjerenstvo.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba