ZAVRŠENA ISTRAGA BANDIĆEVE SMRTI

Prica, Redžepij i Ivanović nisu krivi za nepružanje pomoći

Objavljeno: 23.02.2022. Metropolitan

Državno odvjetništvo donijelo je, 14. veljače 2022. godine, rješenje o odbacivanju kaznene prijave protiv Natalije Price, Gzima Redžepija i Sergija Ivanovića u vezi za smrću Milana Bandića, piše Index.

– Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu zaprimilo je kaznenu prijavu hrvatskog državljanina (1988.) protiv troje hrvatskih državljana (1988., 1971. i 1976.), u kojoj se navodi da su prijavljeni hrvatski državljani 28. veljače 2021. u Zagrebu, vezano uz smrt tadašnjeg gradonačelnika Grada Zagreba počinili kaznena djela nepružanja pomoći – stoji u priopćenju, uz navod kako nema sumnje da mu nisu pružili pomoć na vrijeme.

– Nakon razmatranja navoda u kaznenoj prijavi i provedenih izvida (više provjera i radnji) nema osnovane sumnje da tadašnjem gradonačelniku liječnička pomoć nije pružena na vrijeme, slijedom čega ne postoji osnovana sumnja da su prijavljene osobe (1988., 1971. i 1976.) počinile predmetna kaznena djela, kao niti neko drugo kazneno djelo za koje se progoni po službenoj dužnosti – piše u priopćenju koje završava riječima:

– Slijedom navedenog, kaznena prijava je odbačena sukladno zakonskoj odredbi članka 206. stavka 1. točke 4. Zakona o kaznenom postupku. Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu je 16. veljače 2022. otpremilo poštom podnositelju prijave pisanu obavijest o ovoj odluci – objavilo je Državno odvjetništvo. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba