OSIM BIVŠIH MINISTARA I POTPREDSJEDNIKA VLADE RH, TERETI SE JOŠ ČETVERO LJUDI

Podignuta optužnica protiv Miloševića, Horvata, Aladrovića i Tolušića

Objavljeno: 26.10.2022. Metropolitan

Podignuta je optužnica protiv bivšeg potpredsjednika Borisa Miloševića te bivših ministara Darka Horvata, Josipa Aladrovića i Tomislava Tolušića, potvrđeno je, sa Županijskog suda u Zagrebu za Index.hr.

Za Index.hr, osim protiv bivših Plenkovićevih ministara, optužnica je podignuta i protiv još četvero – Ana Mandac, Velimir Žunac, Katica Mišković i Damir Juzbašić.

Podsjetimo, bivši ministar Darko Horvat uhićen je u veljači ove godine zbog sumnje u zlouporabu položaja, pa je tako Horvat bio prvi ministar koji je uhićen za vrijeme trajanja mandata, a na funkciji ministra graditeljstva bio je 2020. godine, dok je prethodno neko vrijeme bio ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta. Još prije uhićenja, policija ga je ispitivala 2020. godine, nakon što je uhićena njegova pomoćnica Ana Mandac, zbog povezanosti sa slučajem bivše državne tajnice Josipe Rimac. Bivši ministar je na kraju i uhićen zbog poruka koje su pronađene u telefonu Ane Mandac, a koje su istražitelji smatrali važnim dokazom u istrazi protiv bivšeg ministra u aferi s nezakonitim dodjelama potpora malim poduzetnicima. Nadalje, istražitelji su pronašli i cijele popise tvrtki koje su Mandac slali bivši potpredsjednik Vlade RH Boris Milošević i nekadašnji ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić te državni tajnik iz Ministarstva regionalnog razvoja Velimir Žunac i ravnateljica uprave Katica Mišković. Radilo se o tvrtkama ljudi koji su im bili bliski, s kojima su bili politički povezani, a brojne tvrtke bile u vlasništvu predstavnika manjina, za koje je lobirao Milošević, a istražitelji su pronašli i poruke u kojima mu Mandac javlja da je popis od 15-ak tvrtki koji joj je dostavio potrebno prepoloviti.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba