OKO 3 UJUTRO NIJE JOJ HTJELA UKLJUČITI INTERNET

Djevojčica (15) staklenom čašom pogodila majku u glavu

Objavljeno: 26.10.2022. Metropolitan

Djevojčica (15) završila je na sudu jer je u nedjelju oko 3 ujutro probudila i fizički napala majku koja joj nije htjela uključiti Internet, piše portal Danica.hr.

U sudskoj presudi se navodi da se djevojčica, početkom lipnja ove godine u jednom slavonskom gradu, od 2.45 do 3 sata ujutro u stanu nasilnički ponašala u obitelji prema svojoj majci počinivši psihičko i tjelesno nasilje nad njom.

– Dolaskom iz grada u alkoholiziranom stanju, po izjavi majke, ušavši u stan i kad se presvukla došla je u spavaću sobu kod majke koja je spavala, probudila istu kako bi joj majka upalila Internet da bi maloljetnica mogla koristiti mobitel i društvene mreže. Kad je majka rekla kćerki da ide spavati i da je kasno, maloljetnica je počela vrijeđati majku riječima: ‘Droljo jedna, je… ti mrtvu majku‘. Kad je majka iz ležećeg položaja sjela na krevet, djevojčica je istu otvorenim dlanom udarila u glavu. Nakon opisanog, maloljetnica je s manje komode koja se nalazi kraj kreveta uzela staklenu čašu i pogodila majku u predjelu glave, odnosno čela – stoji u presudi prekršajnog suda.

Sud je na temelju Prekršajnog zakona, pošto djevojčica, učenica prvog razreda srednje škole dosad nije kažnjavana, umjesto kazne, prema njoj primijenio odgojnu mjeru sudskog ukora jer se “može zaključiti da će i time biti postignuta svrha odgojne mjere”.

Prekršajni nalog je nepravomoćan te djevojčica uz pomoć odvjetnika ili svojih roditelja na njega može uložiti prigovor u roku od osam dana od primitka pisanog sudskog rješenja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba