OBILJEŽEN DAN VARAŽDINSKE ŽUPANIJE, MEĐU UZVANICIMA I PREMIJER

PLENKOVIĆ O NOVOM PAKETU MJERA: Vlada RH u trenutcima velikih kriza intervenira snažno, sveobuhvatno i pravedno

Objavljeno: 09.09.2022. Metropolitan

Varaždinska županija je u četvrtak u novoizgrađenoj osnovnoj školi u Svetom Iliji, inače projektu vrijednom 61 milijun kuna, obilježila svoj Dan, a svečanoj sjednici nazočio je i hrvatski premijer Andrej Plenković koji se tom prilikom osvrnuo na najnoviji paket mjera za kojeg je rekao da pokazuje da Vlada intervenira snažno, sveobuhvatno i pravedno u trenutcima velikih kriza.

Plenković je u svom obraćanju prvo naglasio kako su ovu školu željeli baš svi neovisno o stranačkoj pripadnosti što pokazuje jedno jedinstvo u pogledu obrazovanja, ulaganja u mlade i obrazovnu infrastrukturu.

– Ova je škola lijep simbol, u tom periodu korone i velike energetske krize, stvorili smo jedan prekrasni obrazovni infrastrukturni objekt koji će služiti generacijama i profesora i učitelja te učenika i oplemenjivati život u ovoj općini – rekao je premijer, pa se prebacio na Vladin paket mjera vrijedan gotovo 21 milijardu kuna donesen na jučerašnjoj sjednici:

–  Ove su mjere i sveobuhvatne i pravodobne. Ima nešto za svakoga i zato je paket snažan. Živimo u momentu kada rješavamo strateške nacionalne ciljeve, a oni su važni, ti veliki procesi koji se možda čine daleki i apstraktni su izrazito bitni. Oni su ulazak u europodručje i Schengenski  prostor – rekao je Plenković. 

Varaždinski župan Anđelko Stričak je u govoru koji se odnosi na školu, ali i na činjenicu da se obilježava Dan županije, naglasio je kako je nakon 20 godina čekanja novootvorena škola prva koja je u županiji izgrađena od ‘A do Ž’, a pokrenut je i natječaj za izgradnju prve dionice brze ceste Varaždin – Krapina. 

– Ovo je početak izgradnje mreže brzih cesta na sjeveru Hrvatske, koje će povezati županijska središta, skratiti i olakšati putovanje, povećati sigurnost i privlačnost manjih sredina i nove investicije – kazao je Stričak i dodao kako je Varaždinska županija, zahvaljujući Razvojnom sporazumu Sjever, dobila bespovratna europska sredstva za projektiranje još šest važnih objekata, a među njima je i projektiranje Regionalnog centra civilne zaštite Varaždin.

Uz to, župan se osvrnuo i na gospodarstvo te istaknuo da je Varaždinska županija poznata po svojoj industrijskoj snazi, proizvodnji i izvozu te da ima dvostruko nižu nezaposlenost od prosjeka Hrvatske. 

Svečanoj sjednici nazočio je, među ostalim, i ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba