USTAVNI SUD PRESUDIO U KORIST ZDRAVKA PEVECA

Pevex više ne smije biti Pevex

Objavljeno: 27.01.2023. Metropolitan

Zdravko Pevec poslao je priopćenje za javnost povodom odluke Ustavnog suda o ukidanju prava na ime ‘Pevex’ lancu trgovina ‘Pevex’ kojoj je upravo Zdravko Pevec bio nekadašnji vlasnik.

-Iznimno sam zadovoljan i presretan ovom najnovijom odlukom. Nova godina za mene je započela odlično. Dobio sam još jednu pravosudnu bitku koja mi daje snagu da ispravim nepravde koje su mi nanesene, da vratim imovinu i ono najvažnije da sperem ljagu sa svojeg imena – rekao je Zdravko Pevec prenosi Index.hr.  

Sudsku trakavicu oko imena, Pevec je usporedio s poznatim brendom pića.  

-Dajte si samo zamislite da nekom pametnjakoviću dođe na um da u Sjedinjenim Državama pokuša pokraj Coca Cole, zaštititi ime Coca Colex. Pametnom dosta, ali očito ne i onima iz novog PEVEX-a koji se i dalje kite tuđim perjem. E neće im to proći – poručio je nekadašnji vlasnik lanca trgovina. 

Uz to bivši vlasnik trgovačkog lanca objašnjava situaciju između imena i intelektualnog vlasništva.  

-Mislili su kako će žalbom Upravnom sudu uspjeti u naumu da bez posljedica koriste ime PEVEX, no grdo su se prevarili. Odbijena je prijedlog PEVEX-a da tužba koju su pokrenuli protiv rješenja Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo, kojim je poništen njihov žig PEVEX  Z20190554. Sud je tako odlučio da rješenje Zavoda za intelektualno vlasništvo i dalje ima puni učinak i to bez obzira na to što je protiv tog rješenja PEVEX pokrenuo Upravni spor. Za mene to znači da i dalje mogu slobodno komunicirati da PEVEX nema zaštićen niti jedan žig PEVEX – tvrdi Zdravko Pevec. 

-Svi oni su me natjerali da danas vodim raznih skoro 50 sporova, od čega 25 sudskih s 20 odvjetnika širom Hrvatske. Mogu se pohvaliti, dosta uspješno. Sve su mi uzeli, no čast, moral i poštenje oduzeti mi ne mogu. A ni snagu i volju da se borim za pravdu, za imovinu, za pravo na svoje ime – zaključio je. 

Još se čeka odgovor lanca trgovina ‘Pevex’. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba