ODVJETNIK PORUČIO DA ĆE SE NA PRESUDU ŽALITI

HDZ-ovac Bruno Perkec je 2017. usmrtio biciklista misleći da je naletio na jelena – dobio je godinu dana zatvora

Objavljeno: 27.01.2023. Metropolitan

Bruno Perkec, ravnatelj županijskih cesta Virovitičko-podravske županije i virovitički HDZ-ovac, jučer je nepravomoćno osuđen na godinu dana zatvora jer je 2017. godine usmrtio biciklista i pobjegao s mjesta nesreće, piše Index.hr.

Na prvom je suđenju Perkec bio oslobođen krivnje i tvrdio je da je mislio da je naletio na jelena, dok je na drugom nepravomoćno osuđen na godinu dana zatvora, ali je i ta presuda poništena.

– Okrivljeniku je izrečena kazna zatvora od jedne godine u koju se uračunava vrijeme uhićenja i dovođenja u pritvorsku policijsku jedinicu od 9. rujna 2017. od 14:19 sati do 10. rujna 2017. do 17 sati. U roku od 30 dana od objave presude sud je u obvezi izraditi pismeni otpravak odluke s obrazloženjem i poukom o pravnom lijeku – kazali su sa suda za Index.hr.

Perkecov je odvjetnik rekao da nije bio pijan u trenutku sudara, kako su pisali neki mediji te je dodao da je službeni domjenak na kojem je Perkec bio završio 7 sati prije nesreće te da se sve dogodilo na dijelu ceste na kojem nije bilo javne rasvjete. Uz to, rekao je da biciklist na sebi, niti na biciklu, nije imao nikakvu reflektirajuću ili svjetleću opremu. 

– Tražili smo rekonstrukciju koja bi pokazala što se moglo vidjeti i koliki je zaustavni trak. Sud je to odbio iako je i vještak rekao da nema ništa protiv. Rekonstrukcija bi pokazala na kojoj je udaljenosti moguće vidjeti neoznačenog biciklista na neosvijetljenoj cesti – dodao je odvjetnik i rekao da će uložiti žalbu na osuđujuću presudu:

– Vidjet ćemo u pisanom otpravku presude što je sud napisao i tu ćemo kontrirati – kazao je odvjetnik. 

Tragedija se dogodila 8. rujna 2017. oko 20 sati. Perkec je službenim autom naletio na biciklista, koji je na mjestu preminuo. Perkec je pobjegao s mjesta nesreće, a tijelo biciklista pronađeno je idućeg dana. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba