EKSPRESNO SUĐENJE: JUTROS SJEO NA KLUPU, DOBIO MAKSIMALNU KAZNU

Monstrum Harald Kopitz (57) za ubojstvo troje vlastite djece dobio 50 godina zatvora

Objavljeno: 07.06.2022. Metropolitan

Harald Kopitz, 57-godišnjak koji je ubio svoje troje djece nepravomoćno je osuđen na 50 godina zatvora što je maksimalna zatvorska kazna u Republici Hrvatskoj. Objavio je to u 14 sati zagrebački županijski sud.

Za smrt svakog djeteta pojedinačno Kopitz je dobio po 27 godina.  Peteročlano sudsko vijeće na čelu sa sutkinjom Ivom Gradiški Lovreček presudu je donijelo u jednom danu.

Suđenje je bilo zatvoreno za javnost, a odluku da suđenje Kopitzu ne bude javno sutkinja Gradiški Lovreček donijela je uz suglasnost optuženog, njegove obrane i tužiteljstva radi zaštite dostojanstva pokojne djece i njihove majke. Kopitz je prethodno na sud doveden iz zatvora s lisicama na rukama, a sudnica je ispražnjena prije nego što se izjasnio o krivnji, piše Index.

Tužiteljstvo Kopitza tereti da je 24. rujna 2021. oko 22 sata u stanu u zagrebačkom naselju Mlinovi, gdje je boravio sa svoje troje djece, od kojih je dvoje imalo sedam i jedno četiri godine, “s unaprijed stvorenom namjerom da ih ubije iskoristio povjerenje djece prema njemu kao ocu i počinio navedena kaznena djela”.

Vještačenjem provedenim u Bolnici za osobe lišene slobode utvrđeno je da je Kopitz bio ubrojiv u trenutku zločina.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba