Za izvrsnost

Iz Grada Zagreba objasnili zašto je Milanovićev sin dobio stipendiju od 358 eura mjesečno

Objavljeno: 09.03.2023. Alen Brodar

Iz Grada Zagreba u srijedu su, o dodjeli stipendije za izvrsnost Marku Milanoviću, sinu predsjednika Zorana Milanovića, poručili da kandidati moraju biti redoviti učenici, završiti prethodne razrede srednje škole s odličnim, uz izvannastavna i izvanškolska postignuća, a dobit će je oni s najvećim brojem bodova.

Izvijestili su to u srijedu Hini iz Grada Zagreba vezano uz medijske napise o dodjeli stipendije za izvrsnost sinu predsjednika RH koji je također na listi za stipendiju za izvrsnost.

– Stipendija se dodjeljuje temeljem Odluke o Stipendiji Grada Zagreba za izvrsnost koja, kao kriterije, propisuje da kandidati moraju biti redoviti učenici trećeg ili višeg razreda srednje škole u Gradu Zagrebu i da su završili prethodne razrede srednje škole s odličnim uspjehom uz izvannastavna i izvanškolska postignuća – priopćili su iz Službe za informiranje i medije Ureda gradonačelnika.

Navode i da u postupcima provođenja natječaja, Povjerenstvo za dodjelu stipendije temelji bodovanje na kriterijima koje je Odlukom propisala Gradska skupština Grada Zagreba, a pravo na stipendiju Grada Zagreba imaju kandidati koji su ostvarili najveći broj bodova.

Osim za izvrsnost, Grad Zagreb dodjeljuje i stipendije za učenike i studente na temelju socioekonomskog statusa, za deficitarna zanimanja, za studente s invaliditetom i za studente pripadnike romske nacionalne manjine.

– U ovoj školskoj/akademskoj godini, planira se dodijeliti oko 40 posto više stipendija u odnosu na prošlu školsku/akademsku godinu (rast od 694 stipendija na cca 1.000 stipendija), za što je u proračunu Grada Zagreba za 2023. osigurano 5.786.800 eura ili 43.600.644,60 kuna”, istaknuli su u Gradu Zagrebu.

Napomenuli su i da je na internetskim stranicama Grada Zagreba ranije javno objavljen Prijedlog rang-liste učenika za dodjelu Stipendije Grada Zagreba za izvrsnost za školsku godinu 2022/2023.

Inače, predsjednik Zoran Milanović izjavio je u srijedu da je njegov sin Marko dobio stipendiju Grada Zagreba jer je izvrstan sportaš pa bi dobio stipendiju i da je imao lošije ocjene, te je ponovno odbacio optužbe da je njegova supruga intervenirala radi podizanja ocjena.

Podsjetimo, mlađem Milanoviću su prije manje od godinu dana nakon zaključivanja podignute dvije ocjene, a sada dobio je stipendiju Grada Zagreba za izvrsnost. Lista je utvrđena 20. siječnja ove godine, a stipendiju je dobilo 180 učenika. Mjesečna stipendija iznosi 2700 kuna neto, odnosno 358 eura mjesečno. 

Marko Milanović, koji je u međuvremenu postao punoljetan i sad je maturant Klasične gimnazije, 75. je na rang listi za dodjelu stipendije za izvrsnost Grada Zagreba za školsku godinu 2022./2023. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba