TOČNO GODINU DANA NAKON POKRETANJA AKCIJE: Samohrani otac osmero djece uselio u novu kuću

DOM ZA DIJANINU DICU JE PUN: “U najtežem trenutku, pronašli smo izlaz zahvaljujući svim dobrim ljudima. Nećemo to nikad zaboraviti”

Objavljeno: 01.11.2022. Metropolitan

Sretan obiteljski život s osmero djece naglo se promijenio kad je Dijana Torić umrla od malignog melanoma. Otac Mateo Torić (45), nakon smrti supruge Dijane, ostao je sam s osmero djece, a sada se s obitelji uselio u novu kuću kupljenu uz pomoć humanitarne akcije “Kuća za Dijaninu dicu”.

FOTO: Screnshot Dnevnik.hr


Humanitarna akcija pokrenuta je prošle godine na blagdan Svih Svetih. Torić i osmero djece živjeli su u stanu od oko 60 kvadrata, a u teškoj situaciji našli su se nakon što je supruga i majka Dijana umrla u 37. godini. Godinu dana nakon pokretanja akcije, žuta dvokatnica na zadarskom Bokanjcu odjekuje dječjim smijehom. Kuća ima oko 350 četvornih metara po etažama, pet soba, šest kupaonica s wc-om, prostranu blagovaonicu, piše Slobodna Dalmacija.
Od ciljana tri milijuna kuna, prikupljeno je 2,6 milijuna kuna, koliko je kuća i koštala. Plaćen je porez, a obavljene su i preinake.

FOTO: Screnshot Dnevnik.hr

– Mogao sam uzeti bolovanje, ali nisam htio, nastavio sam raditi u školi. Nakon posla, obveze s djecom, jednoga na trening, drugoga kod pedijatra… Ne staješ čitavi dan. Misli su tu, ali nemam vremena ni žaliti, spasilo me to, ne misliš, nemaš kad. To mi je bila terapija. Još je sve to rano, ali u odnosu na prošlu godinu, dosta je bolje. Sad kad smo uselili u kuću, pogotovo. Dom za Dijaninu dicu je pun. A i srca se napunila vedrinom – ispričao je Torić, prenosi Večernji.

– U najtežem trenutku, pronašli smo izlaz zahvaljujući svim dobrim ljudima. Nećemo to nikad zaboraviti – zaključio je.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba