KAO NA FILMU: Na zagrebačkom aerodromu uhićena prava pravcata 'mula'

Brazilac (45) u RH pokušao prokrijumčariti 117 kapsula s kokainom koje je progutao, no nije izdržao let da ih dio ne ‘istisne’

Objavljeno: 01.11.2022. Alen Brodar

Policijski službenici PU zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjim državljaninom Brazila zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.
Naime, sumnja se da je u Brazilu, s ciljem krijumčarenja u Hrvatsku, progutao 117 kapsula ispunjenih sa 1170 grama droge kokain.

PUZ


Potom je 29. listopada avionskim letom iz Sao Paula preko Lisabona sletio u Zračnu luku “Franjo Tuđman” u Zagrebu, gdje je prilikom obavljanja carinskog nadzora, pronađeno 240 grama kokaina u 24 kapsule, koje je tijekom leta prirodnim putem istisnuo, da bi nedugo zatim osumnjičeni na isti način istisnuo još 31 kapsulu ispunjenu kokainom težine 310 grama, tijekom poduzimanja službenih mjera i radnji prema njemu na samom aerodromu. Osumnjičenom je potom, u cilju zaštite njegova zdravlja i života, pružena odgovarajuća medicinska skrb u KBC-u Zagreb, u sklopu kojeg je učinjen rendgenski snimak abdomena te je na istom bio vidljiv veći broj stranih tijela u Brazilčevom probavnom traktu osumnjičenog. Tijekom boravka u bolnici opravdana je sumnja carinika i policajaca te je dokazano da je u tijelu prenosio još 62 kapsule ispunjene kokainom.
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba