POTRES JU JE DOSTA OŠTETIO

GALERIJA: Na Dolcu nema više postera koji je sve oduševio, na zgradi sad raste smokva

Objavljeno: 25.05.2020. Ante Ferara

Na jednoj od derutnih zgrada koje okružuju zagrebački Dolac osvanuo je zanimljiv poster s detaljem slike Vlahe Bukovca, pisali su mediji u lipnju 2017. godine. Turisti koji su dolazili u Zagreb rado su ga slikali, a njime su bili oduševljeni i Zagrepčani.

No, u međuvremenu postera više tamo nema. Mislili smo kako je za to kriv potres koji je bio u ožujku, jer je zgrada na kojoj se nalazio dosta oštećena, pa smo nazvali Studentsko kulturno umjetničko društvo “Ivan Goran Kovačić” koje u zgradi ima prostorije.

Oni su nam rekli kako je poster uklonjen prije nekog vremena jer se počeo raspadati. Uklonio ga je Grad Zagreb. Ujedno na jednom zidu niknula je smokva, a kako smo se uvjerili na njoj su i plodovi. Pošto je Studentsko kulturno umjetničko društvo “Ivan Goran Kovačić” vlasnik samo dijela zgrade, a zgrada je zaštićeni spomenik kulture mora se čekati procijena štete od potresa.

– Zgrada je potpuno oštećena, ne može se koristiti, popucali su nosivi zidovi. Označena je crveno, sve je na čekanju. Dok na teren ne izađe procijenitelj štete i dok se ne donese zakon o obnovi Zagreba ne smijemo ništa raditi – kazali su nam u Studentskom kulturnom umjetničkom društvu “Ivan Goran Kovačić”.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba