Rapid Border Intervention AEGEAN 2020.

FOTO I VIDEO: Grčko-tursku granicu čuvat će i gliser na kojemu je osam policajaca

Objavljeno: 13.03.2020. Ante Ferara

Iz brodogradilišta “Punat” na otoku Krku, predstavnici Ravnateljstva policije i rukovoditelj policijske uprave primorsko-goranske u petak su ispratili su policijski gliser u zajedničku operaciju ”Rapid Border Intervention AEGEAN 2020”.

– Temeljem zahtjeva Helenske Republike, žurna intervencija na grčkoj granici na moru u kojoj sudjeluje hrvatsko policijsko plovilo, pokrenuta je odlukom FRONTEX-a i sukladno odredbama Uredbe o graničnoj i obalnoj straži. Svi troškovi pripreme, sudjelovanja te povratka iz operacije u potpunosti se refundiraju od strane Europske agencije za graničnu i obalnu stražu (FRONTEX-a) i ne predstavljaju dodatni trošak za Republiku Hrvatsku – navodi se u MUP-u.

Brod na kojem se nalazi osam članova sastavljen je od policajaca iz primorsko-goranske i splitko-dalmatinske policije. U grčkom akvatoriju nalazit će se od 19. ožujka do 6. svibnja.

– Angažman pomorske policije u navedenoj žurnoj intervenciji na granici nastavak je snažne potpore u svrhu jačanja nadzora grčko-turske granice na moru – kažu u MUP-u.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba