STRAVA U PODRAVINI

Držao roba zatočenog punih 28 godina, zlostavljao ga i tjerao na teški fizički rad

Objavljeno: 05.07.2021. Metropolitan

Policijski službenici krim policije dovršili su istraživanje nad osumnjičenim 65-godišnjakom s područja Koprivničko – križevačke županije, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela trgovanje ljudima, priopćila je PU koprivničko-križevačka.

Naime, privedenog se muškarca sumnjiči da je drugog muškarca (66), punih 28 godina držao kao roba, zlostavljao ga i tjerao na teški fizički rad, a pritom ga držao u neljudskim uvjetima.

– Sumnja se da je osumnjičeni od 1993. godine do lipnja 2021. godine na svom poljoprivrednom gospodarstvu, iskorištavajući teške obiteljske prilike i životne okolnosti 66-godišnjaka, istoga fizički zlostavljao i prisiljavao na svakodnevni teški fizički rad oko brige sa stokom, poljoprivrednim poslovima i kućanstvu, bez ikakve novčane naknade, ne osiguravajući mu osnovne higijenske uvjete i adekvatni prostor za život. Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela trgovanje ljudima iz članka 106. stavka 1. Kaznenog zakona, protiv osumnjičenika je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu te je predan pritvorskom nadzorniku – priopćila je policija.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba