MEDICINSKI TEHNIČAR U KB DUBRAVA SPASIO BEBU

‘Dotrčao sam i uzeo dijete ocu iz ruku. Vidio sam da je beživotno i počela je reanimacija’

Objavljeno: 07.05.2020. Ante Ferara

Bili smo u smjeni i dobili smo poziv od kolega da roditelj nosi dijete na rukama, dojenče, nije u živom stanju i ja sam u tom trenutku skočio i trčao sam prema ulazu, na glavni ulaz, rekao je Mladen Marković, medicinski tehničar u zagrebačkoj bolnici KB-u Dubrava za Dnevnik.hr dramu koja se dogodila prije nekoliko dana.

Mladen inače radi u operacijskoj Sali. Čuo je poziv na dežurnom telefonu i reagirao. Njegova odluka spasila je život petomjesečnoj bebi.

– Dotrčao sam i uzeo sam dijete od oca iz ruku i vidio sam da je dijete beživotno, da nema znakova života, i počela je reanimacija djeteta. U međuvremenu je došao anesteziološki tim. Ne bih rekao da sam sam u tome heroj, tu je veliki tim ljudi koji je to odradio, i kolegica s interne strane i svi ostali – skroman je  Marković.

Nakon reanimacije dijete su odvezli šok-sobu i stanje mu se stabiliziralo. Mladen već pet godina radi u KB Dubrava. Ovako nešto nikada nije doživio.

– U tome trenutku nemaš ni straha ni nekakvih emocija, tek nakon nekog vremena kad se to sve slegne, kad smo dobili poziv da je dijete otišlo na Rebro. Onda shvatiš šta si napravio i koliko to djelo i moj poziv znači u ovom poslu – zaključuje Mladen.

Otac Goran Turčić kaže kako je dijete bilo beživotno kada su došli u bolnicu. Nema dovoljno riječi kojima bi se mogao zahvaliti Mladenu.

– Samo pohvale, zahvalan kako se veli, do groba. Samo najveće hvala i samo tako dalje – zaključuje Goran.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba