“ZADAĆU NAPIŠI, JEDINICU IZBRIŠI”

Besplatnim instrukcijama preko interneta pomažu djeci usvojiti novo školsko gradivo

Objavljeno: 07.05.2020. Ante Ferara

S obzirom na situaciju zbog pandemije koronavirusa te da se nastava odvija virtualno, studentice Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Helena Kovač, Marijana Bukvić i Mihaela Tepšić osmislile su projekt pod nazivom “Zadaću napiši, jedinicu izbriši”. Na taj način odlučile su pomoću besplatnih tjednih instrukcija putem online platformi pomoći učenicima osnovnih škola od 1. do 4. razreda u lakšem usvajanju novog gradiva.

Roditelji čija djeca trebaju pomoć mogu ih kontaktirati putem e-mail adrese: zadacunapisi.jedinicuizbrisi@gmail.com. Nakon što se dogovore s roditeljima, rade s učenikom u online obliku. Prije toga izaberu platformu preko koje će održavati instrukcije u dogovorenim terminima.

– Svakodnevno druženje mog učenika i mene je klasično za razdoblje školovanja. Imamo dana kada radimo puno i puno vježbamo kroz razne metodički osmišljene igre. Također ima dana kada je učenik iscrpljen pa se više „prijateljski” družimo i igramo zajedno. Atmosfera je opuštenija nego u razredu i lijepo se nadopunjavamo. Zadovoljna sam našim trudom i radom, a primjećujem da je i moj učenik. Traži me sam pomoć i željan je savjeta koje velikodušno usvaja. Loša internetska veza zna prekidati naše vježbe, ali nadoknadimo to porukama ili jednostavno pričekamo da se veza vrati. Oboje smo prilagodljivi te uzimamo najbolje iz ove trenutne situacije – kaže volonterka Tihana.

Trenutačno na projektu radi 30 volontera i svatko od njih ima jednog ili dva učenika. Online pomoć oduševila je i roditelji koji imaju pozitivne komentare na rad volontera.

– Javljam Vam se povratno vezano za instrukcije i za vašu volonterku. Moj sin i ja smo oduševljeni njenim angažmanom i pristupom. Pošto slušam svaki dan što rade i na koji način, doista sam imala potrebu je pohvaliti, njen pristup i angažiranost, da ne spominjem strpljivost koju ima, što je teško i inače, a pogotovo online putem. Projekt je odličan i nama puno pomaže tako da puno hvala i vama – rekao je jedan od roditelja, prenosi Volonterski centar Zagreb.

Najnovije po kategorijama

BUUNAAA TRAAJEEE! TAHÝ: Došli su ovi hahari od zgora tirati nekakvu pravicu, nije ispale dobre GUBEC: Nemre nas nikakva zaraza spriječiti da se pobunimo, nije mogla ni 1573.!

BEZ 20.000 GLEDATELJA, ALI I DALJE SPEKTAKL: U 13. po redu rekonstrukciji Bitke kod Stubice kod dvorca Stubički Golubovec, kmetovi predvođeni Gupcem osvojili grad, Tahý je posramljen pobjegao

BUUNAAA TRAAJEEE! TAHÝ: Došli su ovi hahari od zgora tirati nekakvu pravicu, nije ispale dobre GUBEC: Nemre nas nikakva zaraza spriječiti da se pobunimo, nije mogla ni 1573.!

Objavljeno: 07.02.2021. Ante Ferara
“Hrvatski sport ostao je bez jednog nevjerojatnog čovjeka, istinskog sportaša, bio je faca gdje god se pojavio – Sarač je bio tako jednostavan čovjek“

DIRLJIVE RIJEČI: OD IZNENADA PREMINULOG VELIKANA HRVATSKOG RUKOMETA ZLATKA SARAČEVIĆA OPRAŠTAJU SE BROJNE KOLEGE SPORTAŠI, NOVINAR, KLUBOVI, NAVIJAČI…

“Hrvatski sport ostao je bez jednog nevjerojatnog čovjeka, istinskog sportaša, bio je faca gdje god se pojavio – Sarač je bio tako jednostavan čovjek“

Objavljeno: 23.02.2021. Ante Ferara

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter