ZAVRŠIO NA ULICI

‘Dobio sam otkaz jer nisam htio voziti kamion u žarište epidemije koronavirusa’

Objavljeno: 11.03.2020. Ante Ferara

Krajem prošlog tjedna krenuo sa šleperom iz Dalmacije prema Trstu gdje sam trebao iskrcati robu, radilo se o nekakvim dijelovima za kruzerske balkone. Međutim, negdje na pola puta nazvao me šef i kazao kako nakon tog iskrcaja moram nastaviti za Lombardiju u malo mjesto pored Bergama gdje me čeka novi ukrcaj. Tada sam stao na prvu benzinsku postaju, nazvao šefa i kazao mu kako ne bih baš želio ići u najveće europsko žarište epidemije, tim više što su baš u tom trenutku počele stizati vijest o sve većem broju umrlih, pustim ulicama, karantenama, rekao je šibenski vozač Božidar Omašić (65).

To je Omašićevom šefu navodno bio sasvim dovoljan razlog da ga izvrijeđa. Najavio mu je otkaz preko telefona te ga preusmjerio  u novo žarište.

– Zvao me povratno, govorio je kako sam p***a i lijena kukavica. Rekao mi je da je sa mnom završio i da će mi uručiti otkaz prvom prilikom kad se vidimo. Ja sam samo šutio, jednostavno nisam imao više što za reći, a onda mi je naredio da ako već ne želim u Lombardiju da iskoristim to što sam u Italiji pa odem po jedan treći teret u Vicenci. Nisam mogao vjerovati da mi to govori, pa Vicenca je u regiji Veneto koja je bila jednako opasno žarište kao i Lombardija. Odbio sam i tu vožnju – opisuje dalje Omašić.

Večernji list nazvao je Omašićeva šefa  Josipa Marijanovića, vlasnika tvrtke ‘Transport Marijanović d.o.o.’ sa sjedištem u Splitu. 

– Znam točno zbog čega me zovete. Taj vozač je lažljivac i kukavica. Ako sam ja mogao 1991. godine voziti kamione među granatama i bombama onda može i on među tim virusom. Može ga biti sram. Ionako mu ugovor ističe brzo pa ću još razmisliti hoću li mu dati otkaz odmah ili pričekati još nekoliko tjedana – kazao je Marijanović .

Slučaj je komentirao i Miljenko Gočin, predsjednik Sindikata vozača. Kaže kako ovakvi slučajevi nisu rijetkost u posljednjih mjesec dana otkako je koronavirus na vrhuncu. Dodao je kako je cestovni prijevoz jedna od najugroženijih branši otkad se pojavila epidemija.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba