Velika tuga

Usred smjene preminuo omiljeni odgajatelj u dječjem vrtiću na Jarunu. “Djeca su mislila da se igra”

Objavljeno: 03.11.2023. Metropolitan

Strašna tragedija dogodila se jučer u dječjem vrtiću na Jarunu. Omiljeni odgajatelj Bojan Radašinović (48) preminuo je na radnom mjestu. Ujutro se šalio i igrao s djecom, a onda je sjeo na stolicu i doživio moždani udar, a iako je hitna pomoć brzo stigla, pomoći mu nije bilo. 

– Djeca su mislila da se igra kad je sjeo. Kolegica ga je pitala za nešto i shvatila da ne reagira te je odmah pozvala pomoć. Svi smo neizmjerno tužni i svima će tetak Bojan jako nedostajati jer je bio divan – rekao je za Jutarnji list djed jednog od dječaka iz njegove vrtićke grupe.

Inače, osim što je bio jedan od tek osam odgajatelja u Zagrebu, Radašinović je bio cijenjen i u književnoj zajednici. Godine 2000. dobio nagradu ‘Goranovo proljeće’ za mlade pjesnike. Objavio je tri zbirke poezije: Sprega književnosti i prljavog rublja (2000.), Ovdje ćemo uvijek biti stranci (2003.), Savršeno mjesto za život (2005.), zbirku priča Non stop (2011.) i Knjigu za djecu u vlastitoj nakladi 2017. godine. To je knjiga koja povezuje odgoj i obrazovanje s permakulturom, koju je Radašinović proučavao i po njoj živio.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba