Osuđene na 15 i 20 godina zatvora

STRAVA I UŽAS: Varala rodbinu preminulih secirajući i prodajući čak 560 tijela. U svemu joj pomagala majka

Objavljeno: 04.01.2023. Metropolitan

Nevjerojatan slučaj dolazi iz savezne države Colorado iz Sjedinjenih Američkih Država. Naime, vlasnica pogrebnog poduzeća Meghan Hess (46) u utorak je osuđena na 20 godina zatvora zato što je prevarila rodbinu preminulih. Ona je čak 560 mrtvih tijela secirala i prodavala dijelove bez dopuštenja, piše 24sata.

Krivnju je priznala u srpnju, a njena majka, 69-godišnja Shirley Koch također je priznala krivnju za prijevaru te je osuđena na 15 godina zatvora. Njena je zadaća, prema sudskim zapisima, bila seciranje.

U sudskom podnesku stoji da su majka i kći povremeno koristile svoje pogrebno poduzeće kako bi ukrale tijela i dijelove tijela koristeći lažne i krivotvorene obrasce za donatore. 

Sudac je naredio da se Hess i Koch odmah pošalju u zatvor, a odvjetnik Megan Hess kazao je da je ona nepravedno ocrnjena kao ‘vještica’ i ‘čudovište’ jer je zapravo ona ‘slomljeno ljudsko biće’ čije se ponašanje može pripisati traumatskoj ozljedi mozga u dobi od 18 godina.

Koch je izrazila žaljenje i preuzela odgovornost za svoje postupke, dok Hess nije. 

Inače, Hess je u svojoj tvrtki naplaćivala kremiranje obiteljima preminulih i do 1000 dolara, a nekima je čak nudila i besplatno kremiranje u zamjenu za donaciju tijela.  

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba