Obećao je da će se preseliti kod nje kada ode u mirovinu

Slavonka ‘online’ upoznala muškarca svog života, uplatila mu oko 100.000 kuna, pa shvatila da on ne postoji

Objavljeno: 14.11.2022. Metropolitan

Kako je izvijestila PU brodsko – posavska, policijski službenici ispostave Slavonski Brod i ispostave Vrpolje provode kriminalističko istraživanje u vezi s prijavom prijevare jedne 65-godišnjakinje.

Kako stoji u priopćenju, 65-godišnjakinja je u ožujku ove godine putem jedne društvene mreže, stupila u kontakt s muškom osobom koja ju je dovela u zabludu da će joj se, po odlasku u mirovinu, preseliti. Oštećena je u više navrata uplatila veći novčani iznos za troškove transporta i carinjenja ‘paketa’ koje joj je poslala virtualna osoba. 

U ovoj je internetskoj prijevari 65-godišnjakinja oštećena za više od 100.000 kuna.

– Budući da se vrlo često javljaju policiji oštećene osobe tzv. romantičnom prijevarom upozoravamo građane, osobito žene, da budu oprezne pri komunikaciji na društvenim mrežama i stranicama za upoznavanje. Prevaranti tragaju za žrtvama kako bi ostvarili protupravnu imovinsku korist te se služe raznim načinima obmane, pružaju lažnu pažnju i sl. Počinitelji tzv. romantičnih prijevara kroz komunikaciju iskazuju snažne osjećaje prema žrtvi, a nakon što zadobiju njeno povjerenje traže novac, darove ili podatke o bankovnim karticama. Također mogu tražiti i da im žrtva pošalje osobne fotografije ili videozapise – poručuju iz Policije i pažnju skreću na povećani oprez. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba