Kakva podmukla krađa dvojca na zagrebačkom Željezničkom kolodvoru

Pili sa Srbinom, a kad nije gledao, u piće su mu stavili drogu – polegli su ga na peron i ukrali mu torbicu, mobitel, dokumente, kartice i novac

Objavljeno: 17.08.2021. Alen Brodar

olicijski službenici PU zagrebačke proveli su kriminalističko istraživanje nad 55-godišnjakom i 25-godišnjakinjom zbog sumnje da su počinili kazneno djelo teške krađe iskorištavanjem bespomoćnosti ili drugog osobito teškog stanja druge osobe. Naime, sumnja se da su osumnjičeni oko 3.15 sati, na prostoru Glavnog željezničkog kolodvora na Trgu kralja Tomislava, družeći se s oštećenim državljaninom Srbije, njemu dali na uživanje alkoholno piće, da bi potom iskoristili njegovu kratku odsutnost te mu u piće, koje je pritom ostavio, stavili zasad nepoznato opojno sredstvo koje je on po povratku s pićem i popio. Tako su ga doveli u stanje bespomoćnosti te ga odveli do željezničkog perona, polegli na tlo, da bi mu potom otuđili torbicu, mobitel, osobne dokumente, kartice i novac.
 
Materijalna šteta iznosi oko 10.500 kuna.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su u zakonskom roku predani pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće je podnijeto općinskom državnom odvjetništvu u  Zagrebu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba