Idući tjedan otvara se veliki novi šoping centar u Zagrebu, evo koje će sve trgovine imati

Popunjenost ‘Z centra’ već je dosegnula 90 posto, otvara se 500 novih radnih mjesta

Objavljeno: 17.08.2021. Metropolitan

Nakon što je početkom kolovoza uspješno okončan tehnički pregled i dobivena uporabna dozvola, pripreme za veliko otvorenje prvog hrvatskog trgovačkog centra nove generacije planirano 26. kolovoza privode se kraju, piše Poslovni.

Centar će u finalu nuditi sasvim novi koncept otvorenosti prema van čime će stanovnici gradskih četvrti, posebno onih iz zapadnog dijela grada, dobiti novo mjesto sa sadržajima kakvo do sada u regiji nitko nije realizirao. Objekt je zbog toga već osvojio nagradu ‘European Property Awards 2020-2021’ u kategoriji najboljeg projekta trgovačkih nekretnina u Hrvatskoj.

Dva dječja igrališta, sportski teren na krovu i vanjski grijani trg koji povezuje trgovački centar ‘Sjever’ i retail park ‘Jug’, samo su neki od posebnosti Z centra – mega objekta u koji je do sada investirano više od 620 milijuna kuna. Njegovom realizacijom otvorit će se 500 radnih mjesta.

– Kad se odlučivalo o lokaciji ‘Z centra’ prevagnuo je podatak Državnog zavoda za statistiku prema kojem u radijusu 15 minuta vožnje od ovog objekta živi više od 350.000 ljudi.

Zbrojimo li kvartove zapadnog dijela Zagreba, dolazimo do velikog broja obitelji s djecom, što nam je pružilo priliku da im omogućimo nove sadržaje i aktivnosti.

Posebno se to tiče i velikog broja mladih pripadnika generacije Z kojih okvirno brojimo 30.000 – definitivno željnih pozitivnih promjena i mogućnosti u bližem okruženju – ističe Maja Medunović, menadžerica ‘Z centra’.

 Na više od 75.000 četvornih metara bruto zakupne površine (GLA) u zagrebačkom kvartu Špansko bit će smješteno više od 60 trgovina, a popunjenost centra je 90 posto. Među velikim brojem poznatih svjetskih brendova, od kojih mnogi upravo u Z centru imaju najveće kvadrature svojih trgovina, ističu se modne marke LPP grupacije, sada okupljene na jednom mjestu: Mohito, Reserved, House, Cropp i Sinsay. Odjeća i obuća bit će dostupna i u poslovnicama brendova CCC, Pepco, KiK i Intersport, a za nakit i modne dodatke bit će zaduženi premium brendovi Prahir Fine Jewellery, De’llure, HETA i Optika Anda.

Hipermarket zakupca Plodine bit će poslovnica suvremenog prodajnog koncepta, a predviđeni ‘Food court’ s 10 restorana i modernim caffe barovima dio bogate gastronomske i ugostiteljske ponude Z centra. Retail park ‘Jug’ na donjoj etaži nudit će raznoliku ponudu trgovina za uređenje doma te kreativne materijale i tekstil s brendovima kao što su TEDi, Jysk i Hespo. Svoje poslovnice u Z centru imat će Farmacia, dm, Tinktura, Z House of beauty i Simple. 

Osim niza svjetskih brendova, predviđen je i ‘Food court’ s 10 restorana i kafića, a među zakupcima je i ‘Hall of Game’.

Riječ je o, tvrdi vodstvo Z Centra, najvećoj gaming areni koja na više od 1400 kvadrata dok će u podzemnoj garaži biti i besplatna punionica za osam električnih automobila s MOON punjačima, brendom koji će u Z centru otvoriti prvu regionalnu poslovnicu za prodaju opreme za e-vozila.

Na projektu je od 2019. godine radilo više od 250 građevinskih stručnjaka i radnika predvođenih Kamgradom kao glavnim izvođačem.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter