Maloljetnik koji je uhićen na prosvjedu pred HDZ-om bio je 'naoružan do zuba'

Kod sebe imao nož, više molotovljevih koktela, bengalku i improvizirano hladno oružje s čavlima

Objavljeno: 13.09.2022. Metropolitan

Zagrebačka policija oglasila se o uhićenju maloljetnika koji je uhićen prilikom subotnjeg prosvjeda u Zagrebu, ispred središnjice HDZ-a. 
– Nakon završetka prijavljenog javnog okupljanja – javnog prosvjeda, policijski službenici su na otvorenom prostoru Trga žrtava fašizma primijenili policijske ovlasti prema maloljetniku za kojeg su posumnjali da kod sebe posjeduje nedozvoljene predmete, a koji je tijekom primjene policijskih ovlasti pružio aktivan otpor. Uz uporabu sredstava prisile osoba je privedena u službene prostorije te su kod njega pronađeni nož, jedno pirotehničko sredstvo – bengalka, više staklenih boca ispunjenih lakozapaljivom tekućinom i jedna improvizirana naprava s čavlima, za koju je utvrđeno da se radi o improviziranom hladnom oružju pogodnom za napad ili nanošenje ozljeda.
 Tijekom provođenja kriminalističkog istraživanja te naknadno provedenom analizom privremeno oduzete dokumentacije, utvrđeno je da postoji sumnja da je maloljetnik, uz kazneno djelo iz članka 314. st.1 Kaznenog zakona “Prisila prema službenoj osobi”, počinio i kazneno djelo “Pripremanje kaznenih djela protiv vrijednosti zaštićenih međunarodnim pravom” iz članka 103., a  u vezi s kaznenim djelom iz članka 97. “Terorizam” st. 1. t. 1.,2. i 7. Osumnjičeni maloljetnik je predan pritvorskom nadzorniku te je za navedena kaznena djela prijavljen Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu – stoji u policijskom priopćenju.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba