ZAVRŠIO U PRITVORU

FOTO: U kući u Vukovom Selu pronašli laboratorij za drogu, oružje i ručnu bombu

Objavljeno: 04.03.2020. Metropolitan

Muškarac (58) je u kući na području Vukovog Sela uporabom uređaja za emitiranje svjetlosti stvorio uvjete za uzgoj bilja u kojima je sadio marihuanu, nakon čega je tako uzgojenu drogu usitnjavao, vagao, prepakiravao i prodavao.

Ujedno je na zasad neutvrđen način nabavio i neovlašteno posjedovao vatreno oružje čije je nabavljanje i posjedovanje dozvoljeno samo uz prethodno odobrenje. Oružje je sakrio u kući u kojoj boravi.

Policajci su 3. ožujka pretragom kuće pronašli improvizirani laboratorij za uzgoj bilja u kojem je bila zasađena 41 stabljika marihuane visine od 5 do 11 centimetara, uređaj za vakumiranje s tragovima droge i vrećice za pakiranje droge. Uz to su otkrili i novac za koji se sumnja da je pribavljen preprodajom droge. Pretragom je također pronađena i jedna ručna bomba „M75“. 

Završio je u pritvoru dok je kaznena prijava dostavljena Općinskom državnom odvjetništvu u Novom Zagrebu. Sumnjiče ga za „Neovlaštenu proizvodnju i promet drogama“ te „Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba