MJERE PREDOSTROŽNOSTI

Zbog koronavirusa, otkazan Europski kadetski kup u Zagrebu

Objavljeno: 04.03.2020. Renata Cisar

Zbog opasnosti širenja zaraze koronavirusom, Hrvatski judo savez bio je primoran otkazati Europski kadetski kup za judaše i judašice u Zagrebu.

Po broju natjecatelja, njih više od 850 iz 40 država, Europski kadetski kup u Zagrebu, koji je bio planiran za 7. i 8. ožujka, spada u tri najbrojnija svjetska natjecanja za kadete i kadetkinje te se boduje za svjetsku rank ljestvicu, Europsko i Svjetsko prvenstvo.

Mjere predostrožnosti

Zbog zaštite svih prisutnih na natjecanju, kao i velikom trening kampu, koji je trebao biti održan od 9. do 11. ožujka, Hrvatski judo savez je pratio događanja oko širenja koronavirusa te bio u intenzivnom kontaktu sa svim relevantnim institucijama i stručnjacima, kako sportskim, tako i zdravstvenim.

Sve logističke aktivnosti i mjere predostrožnosti su bile podignute na najviši nivo, međutim, prema uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Hrvatski judo savez, kao organizator Europskog kadetskog kupa, morao je otkazati natjecanje i trening kamp.

Sigurnost na prvom mjestu

– Sigurnost i zdravlje natjecatelja, trenera, sudaca i svih drugih prisutnih je uvijek na prvom mjestu. Iako smo napravili sve što je u našoj moći te smo u brojnim segmentima organizacije učinili i dodatne iskorake, uputa nadležnih institucija je bila jasna te smo bili primorani otkazati Europski kadetski kup – rekao je Hrvoje Lindi, glavni tajnik Hrvatskog judo saveza.

Također, napravljeno je informiranje za sve sportaše i sportske ekipe koji odlaze u zemlje u kojima je detektirana pojava virusa, o potrebnoj prijavi Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo, kao i Hrvatskom olimpijskom odboru.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba