Idu u istražni zatvor

DORH objavio za što se tereti napadače na zaštitara u automat klubu – ubojstvo se nigdje ne spominje

Objavljeno: 06.09.2022. Metropolitan

Napadači na zaštitara u automat klubu na Trnju idu u istražni zatvor na mjesec dana kojeg im je odredio sudac zbog opasnosti utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela, piše 24sata.

Za napad na Hrvoja Zanatića (40), sumnjiče se Arian B. (22) i Martin P. (23). 

Također, dvojica od trojice privedenih pripadnici navijačke skupine ‘Bad Blue Boys’, te su više puta prekršajno prijavljivani zbog zloporabe opojnih droga, alkohola, sudjelovanja u tučnjavama, no nisu kazneno prijavljivani, kako se neslužbeno doznaje.  

Evo što su napisali iz DORH-a za što ih se tereti:

– Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu provelo je dokazne radnje ispitivanja dvojice hrvatskih državljana (2000. i 1999.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela teška tjelesna ozljeda s posljedicom smrti iz članka 120. u svezi članka 118. stavak 1. Kaznenog zakona te je, nakon ispitivanja, doneseno rješenje o provođenju istrage protiv obojice okrivljenika. Postoji osnovana sumnja da su dvojica okrivljenika 3. rujna 2022. u 04:31 sati, u Zagrebu, u automat klubu u Lastovskoj ulici, postupali s nakanom da nanesu teške tjelesne ozljede oštećeniku (1982.) koji je radio kao zaštitar u klubu. Drugookrivljenik je, osnovano se sumnja, odgurnuo oštećenika uslijed čega je oštećenik udario leđima u automat za igre, a potom su prvookrivljenik i drugookrivljenik, osnovano se sumnja, zajedno nasrnuli na oštećenika udarajući ga nogama i rukama u predjelu glave i tijela – piše DORH. 

Uslijed velikog broja udaraca koje su mu okrivljenici nanijeli, oštećenik je zadobio višestruke teške tjelesne ozljede glave i tijela zbog čega je, unatoč pruženoj hitnoj medicinskoj pomoći, preminuo u bolnici. Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu podnijelo je sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv obojice okrivljenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku) – stoji u dokumentu DORH-a. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba