PREMIJER ANDREJ PLENKOVIĆ

“Cijela situacija je ozbiljna. Stožer će izgraditi paket novih mjera”

Objavljeno: 19.11.2020. Ante Ferara

Na sjednici Vlade u četvrtak ministri će dobiti informaciju o aktualnom stanju vezanom za koronavirus, a na dnevnom redu sjednice je, uz ostalo, prijedlog izmjena i dopuna Ovršnog zakona, te Prijedlog odluke o pokretanju izrade Strategije za sprječavanje korupcije za razdoblje od 2021. do 2030. godine.  

Premijer Andrej Plenković na početku se osvrnuo na Kolonu sjećanja u Vukovaru.

“Drago mi je da je s nama bio potpredsjednik Vlade Boris Milošević. Za Vukovar smo učinili brojne napore zadnjih godina”, rekao je Plenković.

Osvrnuo se i na situaciju s koronavirusom.

“Bit će na tu temu sjednica Europskoga vijeća. Ono što je važno je da u ovom kontekstu brojeva jučer i ovih dana apeliramo da je cijela situacija ozbiljna, da smo u tri zadnja tjedna u listopadu imali udvostručenje zaraženih svaki tjedan. Rast se nastavio, ali se bitno usporio zbog mjera. Premda rast više nije velik, zabrinjava što su brojke visoke. Mjere su očito usporile širenje, no krivulja nije počela padati na način na koji bismo mi htjeli da se to dogodi. Trebamo napraviti dodatne napore kako bi se smanjilo opterećenje na zdravstveni sustav. Razgovarali smo kako bi Stožer na temelju preporuka i znanstvenika i epidemiološke struke izradio jedan paket novih mjera kojim ćemo nastojati organizirati naš život i naš rad tako da se smanji intenzitet širenja epidemije”, rekao je premijer.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba