NAJVEĆI SVJETSKI PROIZVOĐAČ

‘Bit će strašno, imat ćemo globalnu nestašicu kondoma, u pitanju su mjeseci’

Objavljeno: 27.03.2020. Ante Ferara

Svijet bi se zbog pandemije koronavirusa uskoro mogao suočiti s nestašicom kondoma. Malezijski proizvođač Karex Bhd proizvodi jedan od pet svjetskih kondoma. Već tjedan dana nisu proizveli nijedan kondom u svojim tvornicama jer su one zatvorene zbog straha od širenja koronavirusa. To je već sada manjak od 100 milijuna kondoma za tvornicu koja opskrbljuje najveće svjetske brandove poput Durexa. Tvrtka je dobila dozvolu da nastavi proizvodnju, ali samo sa 50 posto radne snage.

– Trebat će nam vremena da pokrenemo tvornice. Slijedi nam globalna nestašica kondoma što će biti zastrašujuće. Brinem se zbog mnogih humanitarnih organizacija u Africi. Nestašica neće trajati samo dva tjedna ili mjesec dana već više mjeseci – rekao je izvršni direktor Goh Miah Kiat.

Ostali veliki proizvođači kondoma su Kina, odakle je koronavirus i krenuo, te Indija i Tajland.

– Dobra stvar je da je potražnja za kondomima još uvijek velika, jer sviđalo se to nama ili ne, još uvijek je jedna od osnovnih potrepština. Naročito u ovo vrijeme kad ljudi ne namjeravaju imati djecu. Nije vrijeme za to uz svu ovu nesigurnost – zaključio je Goh Miah Kiat.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba