NAJAVLJENO TRADICIONALNO IZVLAČENJE PAROVA KOJE ĆE SE ODRŽATI 17. STUDENOGA U DVORANI 2 DOMA SPORTOVA

Više od 200 ekipa stiže na zlatnu “Kutiju šibica“

Objavljeno: 12.11.2021. Metropolitan

Završile su prijave za 50. izdanje malonogometnog turnira Kutija šibica 2021. powered by Coca Cola. Nakon jednogodišnje pauze i unatoč nepredvidivom vremenu u kojem i dalje živimo, na adresu Doma sportova pristiglo je čak 212 prijava. Potvrda je ovo ne samo vrijednosti i kultnog statusa koji ‘Kutija’ nosi već desetljećima, već i napora organizacijskog tima koji je odlučno stao iza ideje da se turnir ove godine jednostavno mora održati, kažu organizatori.

Pripreme za izvlačenje parova su u tijeku, što je posljednji korak do onoga što svi željno iščekuju – početak jubilarnog izdanja Kutije šibica. Najveća je to i najvažnija malonogometna manifestacija u regiji, koja će se održati od 27. studenoga do 29. prosinca, u organizaciji Ustanove “Upravljanje sportskim objektima“, pod pokroviteljstvom Grada Zagreba.

Najveći broj prijava i ove godine pristigao je za seniorski dio turnira, pa će se tako za zlatni jubilarni pehar boriti 142 momčadi. Turnir za veterane održat će se 14. puta i sudjelovat će 62 ekipe, dok će se za pobjednice petog izdanja ženskog turnira, boriti osam ekipa. Zagreb će tako ugostiti više od 1260 malonogometnih igrača i igračica, što samo potvrđuje da je riječ o najvećoj predstavi, što kvartovskog, što vrhunskog nogometa, čiji početak svi željno iščekuju.

– Želio bih čestitati i zahvaliti organizacijskom timu iz Ustanove “Upravljanje sportskim objektima“, koji se, unatoč neizvjesnom vremenu, nije predavao, nego je odlučno krenuo u pripremu i realizaciju 50. izdanja ove kultne priredbe. Činjenica da imamo 212 pristiglih prijava, znači da su u tome i uspjeli, a siguran sam da je pred svima nama jedno uistinu posebno izdanje koje ćemo, nadam se, još dugo pamtiti. Kutija šibica to zaslužuje, igrači i posjetitelji to zaslužuju i na kraju, mali nogomet i sport u Hrvatskoj to itekako zaslužuju. Svim timovima želim puno sreće u sportskim dvobojima na terenu, a Kutiji šibica još puno sjajnih predstava i rođendana u budućnosti – poručio je pročelnik Gradskog ureda za sport i mlade Milan Pavelić.

Na Kutiji će nastupiti ekipe iz svih krajeva Hrvatske – Zagreba, Splita, Zadra, Rijeke, Šibenika, Pule, Novske, Trogira, Novog Vinodolskog, Pitomače, Samobora, Ploča, Brača, Krapine, Mljeta, Makarske te brojnih drugih gradova. Posebno veseli činjenica da su se i ove godine prijavile momčadi iz susjedstva, pa tako u Zagreb stižu četiri ekipe iz Bosne i Hercegovine, tri iz Slovenije te po jedna iz Austrije, Njemačke i Srbije. Među prijavljenim momčadima, našli su se i pobjednici prošlog izdanja Kutije šibica, koji najavljuju pravu borbu za obranu naslova.

Jaki sastav

Ekipa CB Dobermann Zagreb, osvojila je seniorski dio turnira te je posebno motivirana za obranu naslova.

– Jako se veselimo što se turnir vraća i moram priznati da nam je baš falilo natjecanje. I ove godine dolazimo u jakom sastavu, a svi se nadamo i priželjkujemo obranu titule iz 2019. godine – poručio je voditelj tima Juraj Bedeković.

KMN Meteorplast stiže iz susjedne Slovenije, a u Zagreb se vraćaju po još jedan naslov veteranskog dijela turnira.

– Momčad je gotovo ista, uz male korekcije. Odlučili smo se vratiti jer se naslov mora braniti. Bilo nam je jako žao što se prošle godine ‘Kutija’ nije mogla održati i isto tako jako nas je obradovala vijest da se vraća. Konkurencija je velika i sigurno će biti teško, ali dat ćemo sve od sebe i vjerujem da ćemo dogurati daleko – kazao je igrač Rade Rusmir.

Naslov brani i ženska momčad Michieli – Tomić Brač, a u Zagreb dolaze spremne za prave sportske dvoboje te ponavljanje vrhunskog rezultata.

– Nismo uopće dovodili u pitanje sudjelovanje naše momčadi jer je ipak riječ o jubilarnom 50. izdanju i spremni smo obraniti titulu te osvojiti ovu posebnu Kutiju šibica. Ekipa je skroz nova, a jedina Hrvatica među njima je moja kćer, koja je igrala i prošli put – izjavio je voditelj momčadi Jakša Michieli – Tomić.

Na Štefanje

Izvlačenje parova održat će se 17. studenoga u dvorani 2 Doma sportova s početkom u 12 sati, a nakon toga kreću sportski dvoboji. Početak spektakularne završnice predviđen je na Štefanje, a u srijedu, 29. prosinca, doznat će se i pobjednici seniorskog, veteranskog te ženskog dijela turnira. Ulaznice za sve utakmice moći će se osigurati na blagajnama dvorana ili putem službene internetske stranice turnira.

Velika će pažnja biti posvećena provođenju svih nužnih epidemioloških mjera. Sukladno važećim Odlukama Stožera civilne zaštite RH i epidemiološkim preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, svi sudionici i posjetitelji Kutije šibica prilikom ulaska u objekt i na turnir bit će obvezni predočiti EU digitalnu COVID potvrdu o cijepljenju, testiranju i/ili preboljenju bolesti COVID-19. Djeca mlađa od 12 godina koja dolaze s roditeljima, a koji posjeduju EU digitalnu COVID potvrdu, izuzeta su iz obveze posjedovanja EU digitalne COVID potvrde. Sve dodatne informacije vezane uz EU digitalnu Covid potvrdu mogu se pronaći na poveznici.

Više informacija o ovogodišnjem izdanju turnira može se pronaći na službenim stranicama www.kutija-sibica.hr i www.sportskiobjekti.hr, na Facebook i Instagram stranici, kao i na kontakt mail kutija@kutija-sibica.hr.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter