JUBILARNI 10. KRAPINSKI CENER: Bit će to prigoda za trčanje uz najpoznatiju hrvatsku kvizašicu Moranu Zibar, još se stignete prijaviti

U Krapini imate jedinstvenu priliku da ulovite lovkinju – a sve s plemenitim, ružičastim ciljem

Objavljeno: 13.11.2023. Metropolitan

‘U zdravom tijelu je zdrav duh’. Poslovica je to kojom se stoljećima ohrabruju sportaši. No, u današnje vrijeme kad kolektivno previše vremena provodimo ukočeni na jednom mjestu, valja iznova ponavljati. Svjesna toga je naša vjerojatno najpoznatija kvizašica, lovkinja iz HRT-ove emisije ‘Potjera’, Morana Zibar.

Upravo ona se ove godine odlučila prijaviti na utrku ‘Krapinski cener’ koja se održava po 10. puta, a još k tome ovaj jubilej je u znaku ružičastoga. Naime, krapinska Udruga “Europa Donna” radi na podizanju svijesti žena o raku dojke i preventivnim pregledima, posebice kod mladih žena, te će prikupljati sredstva na ovoj krapinskoj utrci.

Bio je to odličan povod za nazvati Moranu koja nas je iznenadila svojim sportskim aspektom života, jer da se ne lažemo, kvizaši imaju reputaciju štrebera koji se ne kreću nešto pretjerano. Iz tog razloga prvo pitanje nam je naravno bilo kako to da je krenula s trčanjem.

– Počela sam trčati nešto malo, neki domet mi je trenutno pet kilometara, a trčim ga u prosjeku 35 minuta, pa je ova jedinstvena prilika za natjecatelje da ulove lovkinju – našalila se Morana koja nam je otkrila kako se trčanjem bavi isključivo zbog dobrog osjećaja, a manje joj je bitan plasman. Naravno, kaže nam, cilj joj je uvijek završiti utrku.

Ovom prilikom Morana nam je otkrila kako voli doći u Hrvatsko zagorje, iako nema obiteljskih poveznica, no odgovara joj blizina Zagreba. Posebno je pohvalila našu ponudu dobrih vina i hrane.

– Prvenstveno trčim zbog sebe, no time što je utrka humanitarnog karaktera, još i bolje. Trčati za neki dodatni cilj, za nešto što je toliko bitno kao podizanje svijesti o raku dojke, od iznimnog je značaja – poručila je Morana, dodavši kako joj je drago proširiti svijest o tome jer je žena i zato što je imala prilike susreti se time u obitelji.

Naravno, morali smo upitati lovkinju Moranu o zagorskoj kvizaškoj sceni, ali i hoćemo li možda na utrci vidjeti njene muške kolege.

– Moram priznati, nisam još imala prilike sudjelovati na nekom zagorskom kvizu osim što sam ga par puta vodila u Punktu, ali to nije bilo ono standardno ligaško natjecanje. Znam kako su zagorske lige na jako dobrom glasu, ali mi je također drago što je u Hrvatskoj taj tip natjecanja dobio na jačini. A od kolega lovaca, jedino se ja krećem među njima. Doduše, Mladen igra košarku, no druga dvojica samo sjede i kviziraju – rekla nam je Morana kazavši za kraj kako je u trčanju ipak potpuna amaterka koja širi svoj krug iz Zagreba i jedva čeka vidjeti kako je to trčati na Krapinskom ceneru.

Evo i što je poručila:

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba