DAVOR BRAUN

U 57. godini preminuo član Dinamove zlatne generacije, sin legende Modrih

Objavljeno: 13.03.2020. Ante Ferara

Zagrebački Dinamo u petak je objavio kako je rano ujutro iznenada preminuo Davor Braun, igrač zlatne Dinamove generacije iz 1982. godine.

 – “Charlie mlađi”, kako su ga od milja zvali Dinamovi kibici, bio je sin proslavljenoga maksimirskog braniča iz šezdesetih godina, Mirka Brauna. Popularna afro-frizura, visoka figura, čvrsti gard… U sjećanjima ćemo „zamrznuti“ upravo takav kadar, toliko karakterističan za Davora u doba dok je plesao maksimirskim travnjakom. Vremenom je bujna kosa malo “okopnila” i promijenila boju, ali ostao je onaj žustri gard začinjen temperamentnim i polemičkim pristupom kojim je “secirao” nogometne teme, a posebice one vezane uz njegov Dinamo. I znamo da će nam pogled uvijek zalutati ka popularnom kafiću “Charlie” na zagrebačkoj špici, kulisi uz koju su se uvijek znale rasplamsati oštre nogometne polemike i gdje je upravo Davor nerijetko znao preuzeti simpatičnu ulogu svojevrsnoga moderatora – napisali su na Dinamovoj stranici.

Davor Braun rodio se 15. studenoga 1963. godine u Zagrebu, prošao je maksimirsku nogometnu školu, u prvoj je momčadi plavih nastupao tri sezone, potom igrao za Zagreb, austrijski LASK. Zadnjih je godina bio aktivni član Dinamovih veterana. Njegovi sinovi Patrik i Dominik igraju u Dinamovoj školi i ponosno predstavljaju treću generaciju Braunovih u klubu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba