KOJA ČAST: ZAGORKA JANA PAVALIĆ (14) NAJMLAĐA JE SUDIONICA SVJETSKOG PLIVAČKOG PRVENSTVA U ABU DHABIJU

SPREMNA K’O PUŠKA: “Pokušat ću isplivati svoja najbolja vremena u svim dionicama”

Objavljeno: 16.12.2021. Metropolitan

Jana Pavalić, 14-godišnja plivačka senzacija iz Gornje Stubice, trenutno je u Abu Dhabiju, gdje će nastupiti na Svjetskom prvenstvu u malim bazenima. Za ovu uspješnu članicu Plivačkog kluba Olimp iz Zaboka, bit će to seniorski debi na velikim natjecanjima.
Hrvatsku u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, uz Janu, predstavljaju i Ana Blažević, Matea Sumajstorčić i Nikola Miljenić.
Gornjostubičanka je za Sportske novosti otkrila da je oduševljena svime – od smještaja do bazena. Kaže i da je jako uzbuđena te da jedva čeka početak natjecanja.

– Plivat ću svoje najjače discipline i pokušati u društvu puno starijih plivačica dati svoj maksimum. Iako sam mlada, prošla sam već neka ozbiljna natjecanja, no ovo je jedna puno viša razina. Impresionirana sam svime i idem što bolje odraditi ovo svoje prvo globalno seniorsko natjecanje – rekla je Jana, koja je ove godine osvojila srebro na juniorskom Europskom prvenstvu u Rimu.
U Abu Dhabiju je uvjerljivo najmlađa natjecateljica.

– Znam samo da ću pokušati isplivati svoja najbolja vremena u svim dionicama. Posebno tu mislim na 100 slobodno, to je malo duža dionica koju je lakše kontrolirati. One na 50 metara su ćudljive, ali ću i na njima probati postići isto ili barem biti blizu tome. Za što će to biti dovoljno, vidjet ćemo – kaže Jana.
Otkriva i da je prati dobar osjećaj te da je iznimno zadovoljna pripremama koje je odradila.

Zadovoljan je i Janin trener Ivica Androić.

– Dojma sam da je “spremna k’o puška”. No, pitanje je kako će ona tako mlada psihički reagirati na sve ono što se oko nje događa. Nije to isto kad si među svojim vršnjacima, sa svojom generacijom plivača i plivačica. Posebno me raduje što nije ovamo došla “na lijepe oči”, ona je isplivala norme za SP. Svi znaju koliko joj je godina i baš smo prošli “entry listu”, uvjerljivo je najmlađa među 1100 sudionika prvenstva. Plivat će u tri svoje najjače discipline i jedino što tražim od nje, jest da pruži sve od sebe, da ispliva svoja najbolja vremena – kaže Androić.

Prvi će hrvatski predstavnici u bazen u petak, kada će Jana Pavalić nastupiti u kvalifikacijama na 100 metara slobodno, Nikola Miljenić na 100 metara leptir, a Matea Sumajstorčić na 800 metara slobodno.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba