CROATIA RALLY ODUŠEVIO SVE: STIGLA PONUDA DA HRVATSKA BUDE DOMAĆIN WRC-A MINIMALNO IDUĆE DVIJE GODINE

“Nadamo se da će to prepoznati svi – dobili smo šansu, bila bi ludost izgubiti je i propustiti”

Objavljeno: 27.04.2021. Metropolitan

Nakon uspješno završenog Croatia Rallyja, trećeg natjecanja u kalendaru ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva u reliju, stižu sjajne vijesti za sve ljubitelje oktanskog spektakla. WRC Promoter i FIA pokazali su svoje zadovoljstvo organizacijom i ponudili fiksni ugovor na još barem dvije godine u kojima bi Croatia Rally bio uključen u kalendar Svjetskog prvenstva u reliju.

– Ovakva svjetska manifestacija sjajna je prilika za produljenje turističke sezone i fantastična promocija Hrvatske diljem svijeta. Nadam se da će to prepoznati svi, od institucija do korporativnog sektora i pomoći nam da utrku u Hrvatskoj organiziramo i u narednim godinama. Dobili smo šansu, bila bi ludost izgubiti je i propustiti – ističe predsjednik Organizacijskog odbora Croatia Rallyja Daniel Šaškin.

FOTO: Marin Frčko i Daniel Šaškin (autor Mario Pavlović)

Iza Hrvatske je spektakularan sportski vikend tijekom kojeg su kroz 20 brzinskih ispita na 300 kilometara lokalnih cesta Karlovačke, Krapinsko-zagorske i Zagrebačke županije, te Grada Zagreba, svoje vještine pokazali najbolji reli vozači današnjice. Sportski spektakl i snimke iz Hrvatske obišle su 150 zemalja širom svijeta, a više od 200 stranih novinara i snimatelja boravilo je u Hrvatskoj, što je najveći broj svjetskih medija koji je bio uživo prisutan na nekoj sportskoj manifestaciji u Hrvatskoj.

FOTO: Uroš Modlic

Unatoč izazovnoj godini s mnogo restrikcija radi aktualne pandemije, organizaciju reli spektakla koji je ovoga vikenda bio glavna tema u Hrvatskoj i šire, pohvalili su vozači, timovi, novinari ali i brojni ljubitelji automobilizma koji su se unatoč pozivima da utrku prate putem malih ekrana, našli uz duž staza na kojima su se vozili brzinski ispiti. Brojke povezane uz manifestaciju iduće bi godine mogle biti daleko impresivnije, jer održavanje natjecanja s gledateljima donosi višestruko veće benefite i kroz generiranu potrošnju u Hrvatskoj. Kao primjer, navodi se Portugal koji tijekom održavanja WRC-a posjeti 930 tisuća gledatelja, čime se generira potrošnja od 70 milijuna eura, a vrijednost promocije od održavanja Svjetskog prvenstva u reliju za Portugal se procjenjuje na 75 milijuna eura.

FOTO: Walter Sirotić

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba