UMJETNIČKI PERFORMANS

U parku na Knežija “počeli radovi” na gradnji osmokatnice

Objavljeno: 19.10.2020. Ante Ferara

U parku na zagrebačkoj Knežiji (Bazjančeva 1) u nedjelju od 11.30 do 13 sati održan je umjetnički performans “Početak radova” u organizaciji građanske inicijative Knežija brani park.

“Drago nam je bilo što se radilo o umjetničkim radovima, jer parku prijeti uništenje i početak građevinskih radova kojima bi na mjestu parka niknula osmerokatnica”, kažu u inicijativi.

Podsjećaju da su se stanovnici Knežije ljetos organizirali u građansku inicijativu Knežija brani park i prikupili potpise više od 25 posto stanovnika kvarta protiv izgradnje stambeno-poslovne osmerokatnice na mjestu perivojnog parka i prizemnice na Knežiji. Upravni postupak kojim građani i građanke Knežije osporavaju izdavanje lokacijske dozvole za izgradnju još je u tijeku.

“Park na Knežiji tek je jedan od primjera kršenja javnog interesa, nepoštivanja mišljenja struke, koja se jednoglasno odredila protiv ovakvog projekta, i narušavanja kvalitete života građana Zagreba.

Umjetnički performans “Početak radova” se kritički postavio prema situaciji te kroz niz simpatičnih i humorističnih elementa, poput korištenja bagera-igračaka ili lažnog nagovaranja publike da kupi još nepostojeće stanove, dočarao što nas čeka ako se ne zaustavi ovo uništenje javnog prostora”, zaključuju u inicijativi Knežija brani park.

Najnovije po kategorijama

TRAKOŠĆAN VAS MAMI: Uredit će se dio staze oko jezera i parkiralište, graditi uspinjača do dvorca, dizalo i rampe za osobe s invaliditetom te most preko jezera, iz kojeg će se očistiti mulj

SJAJ BISERA ZAGORJA NE MOŽE ZAMUTITI NI KORONA: IAKO U OVOJ GODINI ZBOG PANDEMIJE COVID-A-19 BILJEŽE PAD POSJEĆENOSTI, I DOMAĆIM I STRANIM GOSTIMA TRAKOŠĆAN JE I DALJE NEZAOBILAZNA DESTINACIJA

TRAKOŠĆAN VAS MAMI: Uredit će se dio staze oko jezera i parkiralište, graditi uspinjača do dvorca, dizalo i rampe za osobe s invaliditetom te most preko jezera, iz kojeg će se očistiti mulj

Objavljeno: 02.11.2020. Ante Ferara

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter