POVIJESNI REZULTAT HRVATSKE METROPOLE

‘POBJEDNIK’ MEĐU EUROPSKIM GRADOVIMA: Turisti Zagreb ocijenili najsigurnijim – iza ostali Rim, Beč, Atena, Pariz…

Objavljeno: 28.07.2022. Metropolitan

Prema istraživanju javno dostupne i valorizirane istraživačke kuće Mabrian (Travel Intelligence Platform) u kontekstu ocjene stupnja zadovoljstva posjetitelja u zemljama i gradovima Europe i svijeta, u svojoj najnovijoj studiji procjene najboljih europskih gradova na temelju ocjenjivanih vrijednosti (između ostalog i percepcije  sigurnosti), Grad Zagreb ne samo da je visoko ocijenjen nego dapače, zauzevši prvo mjesto, trenutni je “pobjednik“.

 -Ova analiza dio je Mabrian područja istraživanja kojim se mjerila razina zadovoljstva odnosno percepcija koju posjetitelji imaju o raznim destinacijama. U području istraživanja uz klimu, smještaj, cijene, dostupnost ili općenito, sveukupnu ponudu turističkog proizvoda, izdvojeno je bilo i područje sigurnosti, odnosno osjećaj sigurnosti u ravnoteži s ostalim ocjenjivanim parametrima – pojasnili su iz Policijske uprave zagrebačke.

Zagreb je tako, između drugih turističkih, pa i kulturno – povijesno inače istaknutih turističkih gradova, na prvom mjestu – ispred Atene i Rima, pa i Beča ili  Madrida, Pariza, Londona, itd.

 -Naravno, Turističku zajednicu Grada Zagreba i nas, ovaj podatak veseli, jer isto je potvrda kvalitete zajedničkog stvaranja osjećaja, ali i izgradnja stvarnog stanja sigurnosti – istaknuli su iz PU zagrebačke, pa nastavili:

-U tom kontekstu, tijekom ljetnih mjeseci 2022. godine u sklopu projekta MUP-a RH  – “Sigurna turistička destinacija”, u radu Policijske uprave zagrebačke sudjeluju i policijski službenici iz Republike Koreje i Narodne republike Kine, koji u zajedničkim policijskih ophodnjama s policijskim službenicima Policijske uprave zagrebačke pomažu u uspostavi što bolje komunikacije s turistima njihovih zemalja, a koji imaju  zapažen udio među gostima Zagreba i Republike Hrvatske. Uostalom, Policijska uprava zagrebačka pozitivne brojčane pokazatelje postignute mjerama i radnjama policije stavlja u kontekst dobivenog povjerenja i podrške građana u svakodnevnom životu. Inače, za spomenuti je kako se bilježe najbolji statističko-analitički podaci u posljednjih 20 godina -kazali su.

Iz PU zagrebačke, iznijeli su podatak, da se primjerice, u 2011. godini bilježilo  oko 22.000 kaznenih djela, a prošle godine, dakle deset godina kasnije, oko 13.500 kaznenih djela ili skoro 8.000 djela manje. Uz pad ukupnog kriminaliteta, ističu, bolja je učinkovitost policije u otkrivanju kaznenih djela i počinitelja, uz bolju ukupnu razriješenost kaznenih djela.

 -Svjesni smo kako stvaranje osjećaja sigurnosti, kojeg prate uspješni statističko analitički pokazatelji, zahtjeva suradnju i sudjelovanje svih, a ne samo policije i/ili mjerodavnih službi. Svaki građanin Grada Zagreba, prepoznajući sigurnosne rizike koje Policijska uprava zagrebačka ističe u svom preventivnom djelovanju, ‘pozvan’ je na aktivno sudjelovanje u stvaranju osjećaja i stanja sigurnosti kroz građansku odgovornost u svakodnevnom životu.

Najnovije po kategorijama

SRCE I VOLJA JAČI OD OZLJEDA: ˝Doktor mi je rekao da više nikad neću moći voziti, a onda sam pobijedio na prvenstvu Zagorja. Sljedeća godina će biti top˝

SJEO NA MOTOR S TRI GODINE: NIKOLA HRANIĆ (20) DEČKO JE IZ BEDEKOVČINE O KOJEM BI SE MOGLO PRIČATI KAO O BUDUĆEM SVJETSKOM VELIKANU MOTOCROSSA

SRCE I VOLJA JAČI OD OZLJEDA: ˝Doktor mi je rekao da više nikad neću moći voziti, a onda sam pobijedio na prvenstvu Zagorja. Sljedeća godina će biti top˝

Objavljeno: 09.10.2022. Metropolitan
“Potencijal ovog područja je ogroman, unutrašnjost Hrvatske krije brojna bogatstva i zanimljivosti koje tek treba otkriti, a ja želim biti dio toga”

ŠTO NAM SE TO KRIJE ‘POD KUĆNIM PRAGOM’? DONOSIMO INTERVJU S BRITANSKIM ARHEOLOGOM SVJETSKOGA GLASA, MARKOM B. ROBERTSOM, KOJI SUDJELUJE U MEĐUNARODNOM ARHEOLOŠKOM PROJEKTU NA PODRUČJU RADOBOJA

“Potencijal ovog područja je ogroman, unutrašnjost Hrvatske krije brojna bogatstva i zanimljivosti koje tek treba otkriti, a ja želim biti dio toga”

Objavljeno: 03.09.2022. Metropolitan

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter