Otto Barić odustao od kandidature za gradonačelnika Zagreba

“Izložen sam govoru mržnje, uvredama i omalovažavanju, a topovsko meso za sitne strasti i iživljavanje nisam spreman biti”

Objavljeno: 27.01.2021. Metropolitan

Arhitekt Otto Barić odustaje od kandidature za gradonačelnika Zagreb. Odluku o tome je objavio na Facebooku. Prenosimo je u cijelosti.

– Drage Zagrepčanke i Zagrepčani, prošlo je gotovo deset mjeseci od potresa u Zagrebu, koji je sve nas koji živimo u njemu i koji ga volimo, pogodio i “uzdrmao” na razne načine. Tada sam i sam, ponukan posljedicama, poželio pokušati promijeniti neizdrživo stanje u gradu, pomoći mu da se istrgne iz okova nesposobne i korumpirane vlasti. Stoga sam, u najboljoj vjeri, donio odluku da istaknem svoju kandidaturu za gradonačelnika Zagreba, s jasnom vizijom njegove bolje budućnosti. Neopterećen bilo čime, realiziran u poslovnom i privatnom aspektu, bez „mrlja i repova“, osjećao sam spremnost ući u ovu političku bitku. Mnoge svoje ideje o Zagrebu kakav može i treba biti proteklih sam mjeseci i artikulirao u brojnim medijskim istupima, zadobio pažnju javnosti, ali i simpatije i podršku brojnih sugrađanki i sugrađana.

Iako je sve krenulo u smjeru koji sam želio, u međuvremenu su se dogodile stvari na koje nisam mogao utjecati, a koje su itekako ostavile traga na meni. Prije svega pandemija uslijed koje je preminuo moj otac, a s kojim sam o svemu puno razgovarao. To me ponukalo na razmišljanje i preispitivanje moje odluke o kandidaturi. Može li se, uz najbolju volju, učiniti nešto bez biračke baze i stranačke potpore koju nemam, a za „dealove“ s bilo kojom strankom nisam i neću nikada biti. Mogu li u ovo kratko vrijeme izgraditi vlastitu prepoznatljivost s imenom i prezimenom koje većina ipak veže uz moga oca? Dodatno, u posljednje vrijeme izložen sam i govoru mržnje na društvenim mrežama, uvredama i omalovažavanju, a topovsko meso za sitne strasti i iživljavanje ove vrste nisam spreman biti.

Za svaku važnu odluku, koja nosi i veliku odgovornost, ali i žrtvu ne samo moju već i moje obitelji, postoje argumenti za i protiv. Nažalost, ovih drugih u slučaju moje kandidature za gradonačelnika Zagreba sada je, nakon iskustva i dugog promišljanja, mnogo više. Stoga sam, zajedno s članovima svoje obitelji, donio odluku da odustanem od kandidature za gradonačelnika te svoje znanje, ideje i iskustvo, na neki drugi način stavim u službu svoga grada kroz posao koji radim i volim. Vjerujem kako ćete razumjeti moju odluku i svima vam od srca zahvaljujem na razumijevanju i podršci, kao i na svakoj poruci, komentaru i prijedlogu u proteklom periodu – objavio je Barić.

Najnovije po kategorijama

BUUNAAA TRAAJEEE! TAHÝ: Došli su ovi hahari od zgora tirati nekakvu pravicu, nije ispale dobre GUBEC: Nemre nas nikakva zaraza spriječiti da se pobunimo, nije mogla ni 1573.!

BEZ 20.000 GLEDATELJA, ALI I DALJE SPEKTAKL: U 13. po redu rekonstrukciji Bitke kod Stubice kod dvorca Stubički Golubovec, kmetovi predvođeni Gupcem osvojili grad, Tahý je posramljen pobjegao

BUUNAAA TRAAJEEE! TAHÝ: Došli su ovi hahari od zgora tirati nekakvu pravicu, nije ispale dobre GUBEC: Nemre nas nikakva zaraza spriječiti da se pobunimo, nije mogla ni 1573.!

Objavljeno: 07.02.2021. Ante Ferara
“Hrvatski sport ostao je bez jednog nevjerojatnog čovjeka, istinskog sportaša, bio je faca gdje god se pojavio – Sarač je bio tako jednostavan čovjek“

DIRLJIVE RIJEČI: OD IZNENADA PREMINULOG VELIKANA HRVATSKOG RUKOMETA ZLATKA SARAČEVIĆA OPRAŠTAJU SE BROJNE KOLEGE SPORTAŠI, NOVINAR, KLUBOVI, NAVIJAČI…

“Hrvatski sport ostao je bez jednog nevjerojatnog čovjeka, istinskog sportaša, bio je faca gdje god se pojavio – Sarač je bio tako jednostavan čovjek“

Objavljeno: 23.02.2021. Ante Ferara

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter