POMOĆ DO KRAJA GODINE

Bandić podržao ugostitelje, dogovorili su produljenje mjera za spas radnih mjesta

Objavljeno: 20.10.2020. Ante Ferara

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u utorak se u Gradskoj upravi sastao s predstavnicima Nezavisne udruge ugostitelja, Udruženja ugostitelja Grada Zagreba  i Obrtničke komore Zagreb, predvođeni svojim predsjednicima Marinom Medakom, Francom Leticom i Mirzom Šabićem. Naime, Bandić je 16. listopada Gradskoj skupštini predložio produljenje mjera za ublažavanje negativnih posljedica na poslovanje ugostitelja i obrtnika na području Grada Zagreba uzrokovanih epidemijom koronavirusa. Mjere bi se primjenjivale od 1. studenog do 31. prosinca 2020. godine, uz mogućnost daljnjeg produljenja. One su:

1. Ugostitelji i obrtnici koji obavljaju djelatnost u poslovnim prostorima i na građevinskom zemljištu u vlasništvu Grada Zagreba oslobađaju se plaćanja zakupnine;

2. Ugostiteljima i obrtnicima koji su obveznici komunalne naknade za poslovni prostor i građevinsko zemljište koje služi obavljanju poslovne djelatnosti umanjit će se za 30 % utvrđeni iznos obveze komunalne naknade;

3. Ugostitelji i obrtnici koji su korisnici javnih površina za postavljanje otvorene terase oslobađaju se plaćanja mjesečne naknade.

Dodatne mjere

Pored predloženih mjera, Bandić je prihvatio i dodatne mjere koje su predstavnici udruženje ugostitelja tražili:

1. Oslobađanje plaćanja poreza na potrošnju u cijelosti za isto razdoblje, s mogućnošću produljenja

2. Iznalaženje rješenja za formiranje drive-in zona ispred ugostiteljskih objekata za preuzimanje hrane na otvorenom

U Zagrebu je oko 13.000 obrtnika, a ugostitelja je oko 4800. Zajedno zapošljavaju više od 50.000 ljudi. Sastanku su prisustvovali i Damir Jurković, potpredsjednik Nezavisne udruge ugostitelja,  Vedran Gajski potpredsjednik Udruženja ugostitelja Zagreb, Martina Bienenfeld, direktorica Turističke zajednice grada Zagreba te Mirka Jozić, pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba